Gap'ta İkinci Ürün Yaygınlaşıyor - Son Dakika
Ekonomi

Gap'ta İkinci Ürün Yaygınlaşıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Buğday tarlasında ekin biçen biçerdöver, - Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ile röportaj, - İkinci ürün olarak ekilen pamuk tarlası, - Pamuk tarlasını gübreleyen çiftçiler, - Çiftçi Basri Çağlı ile röportaj, - Tarladan genel plan detay, GAP'ta ikinci ürün yaygınlaşıyor- Şanlıurfa'da çiftçiler artan sulama imkanları sayesinde ikinci ürün olarak mısır ve pamuğu tercih ediyor- ZMO Şube Başkanı Öztürkmen: - "Suya kavuşan çiftçilerimiz hububat ekiminden sonra tarlasını ikinci ürüne hazırlıyor" YASİN DİKME - GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da son yıllarda artan sulama imkanları sayesinde ikinci ürün ekim alanı geçen yıla göre yüzde 20 arttı.

09.07.2015 11:33

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Buğday tarlasında ekin biçen biçerdöver, - Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ile röportaj, - İkinci ürün olarak ekilen pamuk tarlası, - Pamuk tarlasını gübreleyen çiftçiler, - Çiftçi Basri Çağlı ile röportaj, - Tarladan genel plan detay, GAP'ta ikinci ürün yaygınlaşıyor- Şanlıurfa'da çiftçiler artan sulama imkanları sayesinde ikinci ürün olarak mısır ve pamuğu tercih ediyor- ZMO Şube Başkanı Öztürkmen: - "Suya kavuşan çiftçilerimiz hububat ekiminden sonra tarlasını ikinci ürüne hazırlıyor" YASİN DİKME - GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da son yıllarda artan sulama imkanları sayesinde ikinci ürün ekim alanı geçen yıla göre yüzde 20 arttı. Türkiye'deki pamuğun yüzde 44'ü, buğdayın yüzde 9'u, mercimeğin yüzde 36'sı ve arpanın ise yaklaşık yüzde 15'nin üretildiği Şanlıurfa'da sulu tarım alanları her yıl genişliyor. Geçen ay sulu tarıma geçilen Suruç Ovası'nda yaklaşık 950 bin hektar arazi suyla buluştu.Yaklaşık 6 milyon 393 bin 49 dekar alanda hububat tarımının yapıldığı kentte, sulamaya açılan bölgelerin artmasıyla çiftçiler, ikinci ürün olarak pamuk, mısır ekimi yapıyor. Geçen yıllara nazaran bu yıl ikinci üründe yüzde 20 artış bekleniyor.Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da ikinci ürün ekiminde ciddi oranda artış yaşandığını söyledi.Verimli arazilerin sulamaya açılmasıyla tarımın da gelişmeye başladığını belirten Öztürkmen, "Son yıllarda bölgede hububattan sonra ikinci ürün olarak pamuk ve mısır ekiliyor. İkinci üründe geçen yılla göre bu yıl yüzde 20 artış bekliyoruz. Özellikle mısır bu yıl daha çok tercih ediliyor. Bunu da pamuktaki girdilerin ve masrafın daha çok olmasına bağlıyoruz. Suya kavuşan çiftçilerimiz hububat ekiminden sonra tarlasını ikinci ürüne hazırlıyor" diye konuştu. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu da GAP çiftçisinin ikinci üründe genellikle mısır ektiğini vurguladı.Bu yıl hububatta da verimin çok iyi olduğunu anlatan Eyyüpoğlu, "Çiftçilerimiz modern tarım tekniklerini de yaygın şekilde kullanırsa bölgemiz bu konuda dünyada söz sahibi olacaktır. Son yıllardaki yatırımlarla arazilerin suya kavuşması hem verimi hem de ikinci ürünü artırdı" ifadesini kullandı. Çiftçilerden Basri Çağlı ise bu yıl yaklaşık yüz dönüme ikinci ürün olarak pamuk ektiğini belirtti.Bölge çiftçisinin ikinci ürünü sevmeye başladığını anlatan Çağlı, "Bazı çiftçiler, geçen yıl bin dönüm ekmişse bu yıl 2 bin dönüm ekiyor. Ben de buğdayın ardından pamuk ektim. İnşallah ürün fiyatları da istediğimiz gibi olur" dedi.

Gap\'ta İkinci Ürün Yaygınlaşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gap'ta İkinci Ürün Yaygınlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement