Gaziantep?te 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep?te 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' Paneli

Gaziantep?te \'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği\' Paneli

Gaziantep'te, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, 'İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi' kapsamında 'Toplumsal cinsiyet eşitliği' paneli düzenlendi.

26.02.2016 14:52

Gaziantep'te, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, 'İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi' kapsamında 'Toplumsal cinsiyet eşitliği' paneli düzenlendi. Bir otelde düzenlenen panele, Gaziantep Vali Vekili Uğur Aladağ, ilçe kaymakamları, kurum temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Ekin Bozkurt Şener, insan hakları ihlallerinin incelenmesi ve ihlallere yönelik başvuru süreçlerinde standartlar geliştirilmesi, aile içi şiddet ve töre cinayetlerinin önlenmesi için kamuoyunda farkındalığın artırılması konularında sunum yaptı.

Proje direktörü Barış Yüncüler ise katılımcılara proje faaliyetlerini anlattı. Projenin Eylül 2014'te çalışmalarına başladığını aktaran Yüncüler, şöyle konuştu:

'iki yıl sürecek proje kapsamında insan hakları ihlalleri başvurularında standartların geliştirilmesi ve etkin bir başvuru izleme mekanizması oluşturulmasına yönelik çalıştaylar ve seminerler düzenleniyor, rehber yayınlar hazırlanıyor. Ayrıca illerdeki İnsan Hakları Kurulları üyelerine, farklı hedef gruplarına ve kanaat önderlerine insan hakları ve kadın haklarına yönelik özel eğitimler veriliyor. Kamuoyunun dikkatini çekmek için uzun ve kısa metraj filmler hazırlanıyor, tematik alanlarda çeşitli yarışmalar düzenleniyor, çizgi filmler yayınlanıyor ve geniş çaplı bir medya kampanyasıyla çalışmaların etkin olarak duyurulması sağlanıyor.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panellerde; 'Kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği', 'Kadına karşı şiddette polis uygulamaları', 'Toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında kadınların adalete erişimi' konularına ilişkin sunumlar yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep?te 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement