Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Pakdil Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Pakdil Açıklaması

"Kırsaldaki Kadınların Sosyo Ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi, yerelde kadınların güçlenmelerine ve tarımsal hayvansal üretimin verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacak" TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: "Kırsal alanda toplumsal cinsiyet eşitliği için bölgedeki.

15.04.2014 13:07

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, "Kırsaldaki Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi, yerelde cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerinin geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına, kadınların güçlenmelerine ve tarımsal-hayvansal üretimin verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacak" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)  Orta Asya Bölge Ofisi (SEC) ve Azerbaycan'ın ilgili kurumlarıyla işbirliği içinde yürütülen "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısı ile Kırsaldaki Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi"nin açılış toplantısı Plaza Otel'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Pakdil, kırsalda yaşayan kadınlara yönelik çalışmalar kapsamında, son 10 yılda yaklaşık 1,7 milyon kadının eğitildiğini söyledi. Pakdil, projenin yerelde kadınların bilgiye ulaşımını kolaylaştırarak güçlenmelerine ve tarımsal-hayvansal üretimin verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacağını söyledi.

Pilot il seçilen Antalya, Kars ve Kastamonu'da yapılacak çalışmaların, ihtiyaçlara yönelik eğitim stratejisi geliştirerek test etmeye olanak sağlayacağına işaret eden Pakdil, 2 yıl sürecek proje tamamlandığında, Türkiye ve Azerbaycan'ın ulusal yayım hizmetleri, cinsiyet duyarlı yayım hizmetlerine yönelik katılımcı ve sürdürülebilir bir modele sahip olacağını ifade etti.

-"Kırsaldaki kadın ekonomiye entegre edilmeli"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sibel Gönül de kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarında en önemli göstergenin, istihdam oranları olduğunu söyledi.

Kırsal alanda toplumsal cinsiyet eşitliği için bölgedeki kadınların ekonomiye entegre edilmesi gerektiğini ifade eden Gönül, "Kırsal alanda yaşayan kadınların sorunlarına çözüm bulmak komisyonumuzun ve hükümetimizin öncelikli alanlarındandır" dedi.

FAO, SEC temsilcisi Tomasz Lonc ise projenin sosyo-ekonomik kalkınmayı güçlendirmeyi, kadın için gelir kaynağı oluşturmayı ve kırsal alanda gıda güvenliğini sağlamayı amaçladığını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Pakdil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement