Giresun'da yılda üretilen 5 bin ton elma ekonomiye kazandırılacak - Son Dakika
Ekonomi

Giresun'da yılda üretilen 5 bin ton elma ekonomiye kazandırılacak

Giresun\'da yılda üretilen 5 bin ton elma ekonomiye kazandırılacak

Giresun'da onlarca çeşit 167 bin adet ağacından üretilen 5 bin tonun üzerinde elmanın ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

09.11.2022 12:49  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da onlarca çeşit 167 bin adet ağacından üretilen 5 bin tonun üzerinde elmanın ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yetiştirilen yaklaşık 5 bin ton elmanın sadece sofralık meyve değil aile ekonomisine dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Özellikle elma pekmezinin hem sağlıklı hem de ekonomik değeri olduğunu belirtilen Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Giresun İlimizde starking, golden, granny smith, fuji, gala, Amasya misket, Piraziz, demir, sınap, kara süt, pamuk, yanı kırmızı olmak üzere onlarca çeşiti bulunan 167 bin adet meyve veren elma ağaçlarından 5 bin tonun üzerinde elma üretimi sağlanmaktadır. Ekim ve kasım aylarında bahçede tarlada işleri biten bazı ailelerimizin köylerinde tatlı bir kış hazırlığı telaşı başlasa da ağaçlar dolusu elmaların büyük bölümü çürümeye terk edilmektedir. Oysa elma pekmezi içinde şeker katkısı olmayıp, kendi meyve şekeriyle pekmez haline geldiği için iyi bir enerji kaynağıdır. İçeriğinde doğal meyve şekeri bulunduğu için kilo almadan tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Kolesterol seviyesinin dengelenmesini, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını, cildin daha parlak ve doğal görüntüye sahip olmasını sağlar ayrıca kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğundan kemiklerimizi güçlendirir. Bahçelerimizdeki elmaları sadece sofralık meyve olarak değil pekmez yaparak ta değerlendirelim, ekonomiye kazandırılmalıdır. Bu anlamda üreticilerimizi bilgilendirmeye ve destek verme yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" denildi.

Öte yandan Giresun Merkez Çavuşoğlu köyünde Sebahat ve Ali Saim Sarısaray çifti ise elmadan yaptıkları pekmezlerle hem kendi ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de ihtiyaç fazlası pekmez üretimlerini kilogram fiyatı 150 TL ile pazarda sattıklarını ifade ettiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Giresun'da yılda üretilen 5 bin ton elma ekonomiye kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement