Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması
11.07.2013 15:19

"İnşallah EXPO'yu da Türkiye'ye kazandırırız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " Mersin'deki Akdeniz Oyunları etkinliklerini 18 ay gibi kısa bir zamanda göğsümüzü kabartacak şekilde tesisleri sağladık. İnşallah EXPO'yu da Türkiye'ye kazandırırız" dedi..

Yazıcı, Bakanlık yeni binasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'nin son dönemlerde uluslararası organizasyonlarda büyük tecrübe kazandığını ifade eden Yazıcı, "Mersin'deki Akdeniz Oyunları etkinliklerini 18 ay gibi kısa bir zamanda göğsümüzü kabartacak şekilde tesisleri sağladık. İnşallah EXPO'yu da Türkiye'ye kazandırırız" diye konuştu.

İzmir'in Türkiye'ye büyük katma değeri olduğuna dikkati çeken Yazıcı, dış ticarette de ayrıca önemli bir il olduğunu belirtti.

Problemlerin çözümünde diyalog sürecinin önemine dikkati çeken Yazıcı, "Biz düzenlemelerimizi yaparken hedef kitlemizle paylaşıyoruz. Mutlaka bazen de oybirliği çıkmayabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

EBSO Başkanı Yorgancılar ise Türkiye'nin çok farklı cephelerde savaştığını dile getirerek, "Bir tarafta açılım var, diğer tarafta 31 yıl içinde defalarca değişikliğe uğramış bir anayasamız var. 2023 hedeflerine ulaşacak olan Türkiye'nin de parlamentoda bulunan tüm partilerin uyumuyla ortaya çıkacak anayasaya ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

Dünyadaki ticaretin, sanayinin batıdan doğuya doğru yön kaybettiği ortamda Türkiye'nin genç nufüs avantajı olduğuna dikkati çeken Yorgancılar, "Genç nufüsa istihdam sağlarsak, istifade edebiliriz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika


Advertisement