Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, geçen sene Atatürk Havalimanına inen altın yüklü uçağa ilişkin kendisi tarafından gümrük idarelerine talimat verilmediğini ve herhangi bir işlem yaptırılmadığını bildirdi.
Altunyaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yayımlanan haberlerde dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'na verdiği bilgilere yönelik gerçeği yansıtmayan iddialara yer verildiğini kaydetti.
Komisyon tarafından, Atatürk Havalimanına 1 Ocak 2013 tarihinde inen altın yüklü uçakla ilgili gerçekleştirilen gümrük işlemleri hakkında bilgisine başvurulduğunu hatırlatan Altunyaldız, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu konuda bazı basın ve yayın organlarında; 'Bakanın talimatıyla uçak serbest bırakıldı', 'Altın kaçakçılığını doğruladı' ve 'Kaçak altın itirafı' gibi başlıklar altında yapılan haberler tamamen gerçek dışı olup, bu ve benzer anlama gelebilecek ifadeler tarafımca komisyonda kullanılmamıştır."
"Tarafımca talimat verilmedi"
"Somut olay hakkında tarafımca ilgili gümrük idarelerine talimat verilmemiş ve herhangi bir işlem yaptırılmamıştır" diyen Ziya Altunyaldız, olayın bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan soruşturma raporunda, söz konusu işlemlerin kaçakçılık fiilini oluşturmadığı sonucuna varıldığına dikkati çekti.
Altunyaldız, "Gerçeğe aykırı yayınların, basın ilkeleri ve kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı ile bağdaştırılması asla mümkün değildir" ifadesini kullandı. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?