Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor - Son Dakika
Ekonomi

Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor

Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyorSİNOP Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan Bahri Aslan(73), emekliliğinden sıkılarak kurduğu atölyede cam kaşık üretmeye başladı.

17.04.2023 11:54  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor

SİNOP Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan Bahri Aslan(73), emekliliğinden sıkılarak kurduğu atölyede cam kaşık üretmeye başladı. Başlangıçta günde 14 tane ürettikleri cam kaşıklar şimdi ise bu sayı 3 bine çıktı.

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan Bahri Aslan, emekli olduktan sonra boş durmaktan sıkıldı, kendi imal ettiği kalıp ve tezgahlarla cam kaşık üretimine başlayarak aile işletmesini kurdu. Oğluyla birlikte mesleğini ilerleten Aslan, günde 14 adet üretirken, şimdi ise günde 3 bin adet üretiyor. Aslan ailesi, hazırladıkları setleri dünyanın birçok ülkesine gönderiyor.

"14 kaşık yaparken 15 bin tane sipariş aldık"

Bahri Aslan, emekli olmadan önce Sinop ve Konya'da cam fabrikasında çalıştığını, emekliliğinden sonra ise boş durmaktan sıkılıp 16 yıl önce bu işletmeyi kurduğunu söyledi. Aslan, "Uyuyamadım işe alışkın olduğumuz için, ufaktan hanımla birlikte böyle bir şey yapmaya başladık. Günde 14 tane kaşık yapıyorduk, sektörden geldiğimiz için müşterileri tanıyorduk, onlara numune gönderdik. 14 kaşık yaparken 15 bin tane sipariş aldık. 14'ü 100'e bine çıkararak bu hale geldik. Bugün günde 500 takım yani 3 bin tane üretiyoruz" diye konuştu.

Yurt dışına cam kaşık gönderiyorlar

Asıl mesleğinin elektrikçi olduğunu ancak babasının başlattığı mesleği sürdürdüğünü belirten Kadir Aslan, "Beraber daha önce Konya'da cam fabrikasında çalışmıştık. Fabrika kapatıldıktan sonra ben İstanbul'a gittim, reklam şirketinde 6 sene çalıştıktan sonra tekrar Sinop'a geri döndüm. Baba dükkanı açmıştı o zaman, biz Sinop cam fabrikasında çalışırken kalıpları yapmıştık, tezgahları ayarlamıştık. Ama cam bulamıyorduk o zamanlar, cam yurt dışından geliyor ülkemizde cam bulmak sorun. Üretime devam ediyoruz aile şirketi olarak, eşim ve ben, arada okuldan artan zamanlarında oğlum geliyor. Babadan oğluna, ondan da torununa doğru gidiyor" şeklinde konuştu. Ürettikleri kaşıkları Türkiye'deki müşterilerinin dışında Rusya, Almanya, Fransa ve Amerika'ya da gönderdiklerini kaydetti.

Okuldan arta kalan zamanlarında dedesinin başlattığı mesleği öğrendiğini kaydeden 17 yaşındaki Arda Aslan, üretim yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Aslan, "Geliyorum çalışıyorum, yardımcı oluyorum anneme babama. Çoğu aşamasını biliyorum. Bu işi devam ettiririm en azından meslek ilerler, aile mesleği sonuçta" dedi.

Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Günde 14 adetle başladı, şimdi ailesiyle binlercesini üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor
    10:48 Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor

    Elazığlı peynir üreticileri, peynir fiyatlarındaki artışa karşılık alım gücü düşen vatandaşın daha ucuz olduğu için merdiven altı üretimi peynire yöneldiklerini söylüyor. Peynir satışlarının düştüğü belirtilirken, sahte tulum peynirleri ve yaprak tulum adı altında ürünlerin piyasaya sürüldüğü ifade ediliyor. Üreticiler, maliyetlerin yüksek olması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle peynirlerini satamadıklarını dile getiriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • İTO Başkanı: Yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir
    10:27 İTO Başkanı: Yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yapısal reformların ekonomiye güç katacağını belirterek, vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi gibi reformların önemine vurgu yaptı. Avdagiç ayrıca, Türkiye'nin İsrail'e karşı yürürlüğe koyduğu ihracat kısıtlamasını desteklediğini belirtti.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.


Advertisement