Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması

Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, 30 milyar doları yöneten GYİAD üyelerinin yüzde 85'inin 2013 için yeni yatırım planladığını belirterek, "Ancak üyelerimizin sadece yüzde 25'i teşviklerden yararlanmayı"...

17.12.2012 12:01

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, 30 milyar doları yöneten GYİAD üyelerinin yüzde 85'inin 2013 için yeni yatırım planladığını belirterek, "Ancak üyelerimizin sadece yüzde 25'i teşviklerden yararlanmayı düşünüyor" dedi.

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak yaptığı yazılı açıklamada, toplam 30 milyar dolarlık ciroya sahip dernek üyeleri arasında gerçekleştirilen ankette genç patronların yüzde 85'inin yeni yatırım düşündüklerinin ortaya çıktığını kaydetti.

Burcu Akdarı Toprak, son dönemin önemli gündem maddelerinden birini oluşturan başkanlık veya yarı başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya ise üyelerin yüzde 81'sinin olumsuz yanıt verdiğini bildirdi.

Ankete katılan GYİAD üyelerinin 2013 yılında satış ve bütçelerinde muhafazakar büyüme beklediklerini dile getiren Toprak,şunları kaydetti:

"İşlerinde yüzde 5-15 arası büyüme bekleyen üyelerin oranı yüzde 64'ken, yüzde 15 üzerini hedefleyenlerin payı ise yüzde 34. Üyelerimizin yüzde 58'i yeni yılda yatırım yapacağını, yüzde 27'si yıl içindeki gelişmelere göre karar vereceğini belirtti. Toplamda Yüzde 85'lik bir kesim 2013'te yatırım son derece sıcak bakıyor. Bun karşın yüzde 15'i ise yeni yılda yatırım yapmayacağını ifade etti.

Yeni yatırım yapacakların teşviklerden yararlanma isteği ise yüzde 25 gibi oldukça düşük bir oran. Yaptığımız çalışmaya göre yeni yılda girişim sermayesi, özel yatırım fonu, melek yatırımcı vb. gibi finansal ortaklık arayışı içinde olacakların oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi."

-"Euro bölgesinde belirsizlik ve dalgalanmalar sürecek"-

Burcu Akdarı Toprak ankette ortaya çıkan sonuçları şöyle özetledi:

"Üyelerin yüzde 48'i yeni yılın 2012'deki gibi yavaş ve durağan geçeceğini öngörürken, yüzde 30'u daha iyi ve canlı, yüzde 22'si ise 2012'den de kötü geçeceğini düşünüyor. Üyelerin yüzde 67'sine göre dünya ekonomisinde yavaş büyüme devam edecek, yüzde 30'una göre ise daha da yavaşlayacak. GYİAD üyelerinin yüzde 78'ine göre bundan sonra 8-9'luk büyümeye ulaşılamayacak. Kalan yüzde 22-si ise yeniden bu oranların tutturulabileceğine inanıyor.

Yüzde 63'lük kesim, enflasyon ve cari açığın 2013 yılında da sorun olacağını düşünüyor. Bu iki riske ilişkin endişeler devam ediyor. Euro bölgesindeki sorunlar 2013'de de ötelenecek, belirsizlik ve dalgalanmalar sürecek. Yeni anayasa 2013 yılında referanduma sunulacak ve süreç 2014'e uzayacak. Türkiye-AB tam üyelik müzakerelerinde 2013'te de zayıf ilerleme sağlanacak."

Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri tarafından hazırlanan GYİAD 2012-2013 Değerlendirme/ Beklenti Anketi, dünya ekonomisi ve siyaset, Türkiye'de dış politika ve siyaset, Türkiye ekonomisi ve GYİAD üyelerinin ticari faaliyetlerine ilişkin düşüncelerinden oluşuyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gyiad Başkanı Burcu Akdarı Toprak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement