Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelecek Hafta Tahvil İhaleleri Düzenleyecek - Son Dakika
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelecek Hafta Tahvil İhaleleri Düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelecek Hafta Tahvil İhaleleri Düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 3 devlet tahvili ihalesi düzenleyecek ve 1 devlet tahvili ile 1 kira sertifikasını doğrudan satacak. İhalelerde farklı vadelerde ve ödeme planlarına sahip devlet tahvilleri ve kira sertifikaları yer alacak.

17.05.2024 14:04

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 3 devlet tahvili ihalesi düzenleyecek, 1 devlet tahvili ve 1 kira sertifikasını da doğrudan satacak.

Bakanlığın yayınladığı iç borç ihraç takvimine göre, 20 Mayıs'ta düzenlenecek ihalede, 4 yıl (1456 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TLREF'e endeksli devlet tahvili ilk kez ihraç edilecek.

21 Mayıs'taki ilk ihalede, 4 yıl (1631 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin, aynı gün gerçekleştirilecek ikinci ihalede de 7 yıl (2520 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak.

23 Mayıs'ta yapılacak ilk ihalede 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli avro cinsi devlet tahvili, aynı gün düzenlenecek diğer ihalede 2 yıl (728) gün vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli avro cinsi kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelecek Hafta Tahvil İhaleleri Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement