İhracatçılar Kümelenerek 500 Milyar Dolar Hedefine Ulaşacak - Son Dakika
Ekonomi

İhracatçılar Kümelenerek 500 Milyar Dolar Hedefine Ulaşacak

İhracatçılar Kümelenerek 500 Milyar Dolar Hedefine Ulaşacak

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Türkmenoğlu, 2023 yılı için Türkiye'nin 500 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşabileceğini söyledi.

28.11.2013 17:19  Güncelleme: 17:28

Türkiye, 2023 yılı için belirlediği ihracat hedefine ulaşmak için "Kümelenme Projeleri"ni etkin bir şekilde kullanıyor. Ege İhracatçı Birlikleri'nin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen "Küme Yöneticileri İçin Kapasite Gelişimi Projesi", başarısıyla örnek projeler arasında yerini aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri, "Küme Yöneticileri İçin Kapasite Gelişimi Projesi" kapsamında İzmir Hilton Oteli'nde "Küme Mükemmeliyeti Konferansı" düzenledi. Konferansta konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 2023 yılı için Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefine sadece işletmelerin değil aynı zamanda kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve iş destek kurumlarının da işbirliği anlayışı çerçevesinde ortak fayda sağlama amacı doğrultusunda bir araya gelmesi ile ulaşılabileceğini kaydetti.

"KÜMELENME YAKLAŞIMINA İHTİYACIMIZ VAR"

Sinerji yakalayabilmek ve doğru stratejileri oluşturabilmek için kümelenmenin en iyi araçlardan biri olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, "Mevcut kaynakları en etkin şekilde kullanmak, sektörlerimizin sadece kendi bölgelerimizde değil tüm dünyada rekabetçi hale gelmesini sağlamak ve en nihayetinde ekonomik kalkınmayı ilerletip sürdürülebilir bir hale getirmek için kümelenme yaklaşımına bugün her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bunları da ancak etkin bir şekilde çalışan küme yapıları ile sağlayabiliriz. Bu bağlamda, şu an ihtiyacımız olan en önemli şeyler, etkili küme yönetimi için yeni ve uzun vadeli stratejiler tasarlamak ve küme yapıları için çalışan uzmanlarımızın profesyonelleşme düzeyini artırmaktır" dedi.

"KÜMELENME PROJELERİ İLE BÜYÜME RAKAMLARIMIZ HEDEFLERİ AŞIYOR"

Ekonomi Bakanlığı olarak başarılı örgütlenmelerde kümelenme modelinin önemine inandıklarını belirten Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku ise, Ekonomi Bakanlığı olarak kümelenme projelerine 2007 yılından itibaren yoğunlaştıklarını, dünyada global krizlerin etkilerinin sürdüğü bir ortamda Türkiye'nin 2013 yılının ilk yarısında yüzde 3.7 büyüme rakamı yakalamasında bu yürütülen çalışmaların etkisinin olduğuna inandıklarını söyledi. Özutku, "OECD daha çok yeni yayınlanan bir raporunda Türkiye'nin büyüme rakamını yukarı doğru yüzde 4 olarak güncelledi. Biz de bu rakamı yakalayacağımızı, hatta aşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İhracatçılar Kümelenerek 500 Milyar Dolar Hedefine Ulaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement