İnegöllü Sanayicilere Patentin Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

İnegöllü Sanayicilere Patentin Önemi Anlatıldı

İnegöllü Sanayicilere Patentin Önemi Anlatıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde sanayi kuruluşlarını patente teşvik etmek maksadıyla başlatılan proje sürüyor.

15.01.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde sanayi kuruluşlarını patente teşvik etmek maksadıyla başlatılan proje sürüyor.

Bursa'da 8'i ıslah olmak üzere toplam 21 OSB'yi kapsayan ve 10 Aralık 2014-1 Nisan 2015 tarihleri arasında 8 ayrı noktada gerçekleştirilmek üzere başlatılan projenin ikinci toplantısı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapıldı. Toplantıya çok sayıda sanayici ve AR-GE merkezi yetkilisi katıldı.

Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, paylaştığı çarpıcı verilerle konunun önemine dikkat çekti. Kaya, "Dünyada her yıl 2 milyondan fazla başvuru yapılıyor, Türkiye ise ancak bu sayının binde iki seviyesinde. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı verilerine göre taklit ürünleri ile deşifre olmuş Çin bile yılda 65 bin patent başvurusu ile dünyada birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada 54 bin ile Amerika yer alırken Japonya üçüncü, Güney Kore dördüncü, Almanya beşinci sırada yer alıyor. Oysa Türkiye 4 bin 500 civarında patent başvurusu ile 38. sırada. Patent bilinçlendirme projesi kapsamında yapılan toplantılarla Türkiye'nin yıllık 50 bin patent başvuru sayısına ulaşması konusunda Bursa'dan katkı sağlamak hedefleniyor. Ayrıca önemli bir proje hedefimiz de ihracatta Türkiye ikincisi, patentte Türkiye dördüncüsü olan Bursa'da halen 300'lü rakamlarda seyreden patent başvuru sayısını artırmak, Bursa'yı Türkiye ikincisi yapmaktır. Bu konuda bizleri proje hazırlamamız konusunda iş birliğine davet eden, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü'müz ve diğer paydaşlarımızla patent sayısını artırma konusunda çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Av. Sertel Şıracı "Fikri haklar hukukundaki güncel gelişmeler", Meten Mercan "Hibe desteklerinden faydalanma yolları", Coşkun İrfan "Patentin sivil toplum boyutu" konusunda sunum yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöllü Sanayicilere Patentin Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement