İslam Memiş'ten korkutan uyarı: Temmuzda gram altın 1000 lira olacak, gıda kıtlığı başlayacak, kışlık erzak depolayın - Son Dakika
Ekonomi

İslam Memiş'ten korkutan uyarı: Temmuzda gram altın 1000 lira olacak, gıda kıtlığı başlayacak, kışlık erzak depolayın

İslam Memiş\'ten korkutan uyarı: Temmuzda gram altın 1000 lira olacak, gıda kıtlığı başlayacak, kışlık erzak depolayın

İslam Memiş altın fiyatlarının Haziran ayında fırlayacağını dolar kurunun baskılanacağını açıkladı. İslam Memiş ayrıca sonbaharda gıda kıtlığının çıkacağını öne sürdü.

20.05.2022 09:36  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternethaber'de yer alan habere göre, 20 Mayıs 2022 cuma günü dolar kuru yukarı yönlü atağını devam ettirirken gram altın fiyatları da artmaya devam ediyor. BM, ABD ve Avrupa Merkez bankası başkanlarından ise arka arkaya gıda krizi ve kıtlık uyarıları geliyor. Sonbahardan itibaren dünyayı büyük bir beslenme krizi bekliyor. Peki altın fiyatları ne kadar olur, altın alım için bir fırsat daha verir mi, bu rakamdan kar satışı yapılır mı? Dolar kuru kaç liraya kadar çıkar? İslam Memiş son piyasa değerlendirmesini açıkladı, altının yükselişini görüp satmak isteyenlere 'sakın ha' dedi. Memiş'ten bir de gıda için çok önemli uyarı geldi. İşte 'Kıtlık geliyor' diyen İslam Memiş'in dolar ve altın uyarıları.

İSLAM MEMİŞ, "ALTININIZI SATMAYIN" UYARISINDA BULUNDU

İslam Memiş ilk olarak altın ve dolar fiyatları üzerinden vatandaşları uyardı. Para ve altın uzmanı İslam Memiş, yükselen altın fiyatlarını kar satışı yapmak için fırsat olarak görenleri çektiği son Youtube videosu ile uyardı. İslam Memiş, altının önümüzdeki hafta kar satışı düzeltmesi yapabileceğini belirtip, 'Kısa vadede kar satışı yapmak için altınınızı satmayın' uyarısında bulundu. Ayrıca Memiş, "Bu haftalık süreçteki dalgalanmalar geçici. Önümüzdeki hafta kar satışıyla hafif gerileyen bir altın olacak. Ancak Haziran ayı itibariyle bir boğa piyasası göreceğiz. Dolarda teknik olarak yaşanacak düzeltme hareketleri altının gram fiyatına yansır, bu da 'düşüyor satalım' korkusunu gündeme getirmemeli. Birincisi makas aralığı var. Ekranda gördüğünüz rakamların üzerinde alacağınız için burdan satarak yeniden yerine koyarım mantığını unutun. Kolay satarsınız ama makas aralığından dolayı kazanmadan belki de zararına yerine koyabilirsiniz. Kısa vadeli bu süreci değerlendirmek için konuşuyorum. dedi.

"ALTINI SATAN BÜYÜK RİSK ALMIŞ OLUR"

Uyarıda bulunan Memiş, "Bir aydır kısa vadeli işlem yapanlara şu uyarım vardı. Kısa vadeli işlem yapmak yok artık. Günlük veya haftalık bazda işlem yapıp kar etme piyasasını ortadan kaldırdılar. Tamamen çok büyük bir riske girmiş olursunuz. Makas aralığından dolayı bu piyasada tekrar işlem yapamadan zararına risk almış olursunuz. Benim kişisel tercihim günlük ve haftalık işlemleri bir kenara bırakmak. Haziran ve Temmuz aylarını bekleyerek, varlıklarımıza sahip çıkmak gerekiyor.

Merkez Bankaları kontrollü bir şekilde bir dengelenme çabasında piyasaları manipüle ettiği için burda kısa vadeli işlem yaptırmayacaklar, kısa vadeli kimseye para kazandırmayacaklar. Burdaki dert yüksek enflasyon. Merkez bankaları çeşitli tedbirler alarak kendini korumaya alıyor. Hal böyle olunca yatırımcılar kısa vadeli aldım, sattım kar ettim modunu bir kenara bırakmalı. Böyle bir piyasa bırakmadılar. Nisan ayı final ayıdır, nisan ayından itibaren 900 lira seviyesinin altında altın göremeyeceksiniz. Nisan ayını final ayı olarak değerlendiren arkadaşlar nefsine mukayyet olsun Temmuz ayına kadar beklemeyi tercih etsin. Şu anda artık satışlar, düşüşler başlayacak öngörüm yok. Gram altını 900 lira altında alım yapanlar 940 lira oldu diye satarsanız yeniden yerine koyamazsınız. 30-40 liralar bir şey değil. Küçük hesaplarla işlem yapmayın. Temmuz ayında 1000 lira ataklarını göreceğiz. Benim nazarımda gram altında daha yükseliş başlamadı. Gram altın 1200 lirayı kırmadan gram altın yükselişte demeyeceğim." dedi.

"GIDA KITLIĞI GELİYOR"

Gıda kıtlığı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Memiş, "ABD, İngiltere Merkez Bankası başkanları ve Çin'deki yetkililer gıda krizine dikkat çekerek sonbaharda ciddi bir gıda krizi çıkacağını, ABD, Avrupa ve Asya'da ciddi bir gıda krizinden bahsettiler. Özellikle Çin tarafından büyük bir gıda krizi var. Çin'de vaka sayıları 2 milyonu aştı. Çin yetkilileri gıda tarafında problem yok deselerde koca bir yalan. Çin'de sonbaharda ciddi bir gıda krizi yaşanacak. " dedi.

Memiş ayrıca vatandaşlara kışlık erzak depolama tavsiyesinde bulundu:

"Okullar tatil olunca herkes memleketine gidecek. Ekilebilir tarım arazilerine sahip çıkmak gerekiyor. Biz memleket olarak yaz tatilinde köye gittiğimiz zaman kışlık yiyeceklerimizi hazırlıyor, dolaba koyuyoruz. İşte bunun hazırlığını yapmak çok önemli. Kışlık erzaklarımızı biraz daha fazla hazırlayalım. Bu uyarımın nedeni sonbahardaki gıda krizi beklentisi. Sonbaharda gıda fiyatları bütün dünyada hiç ucuz olmayacak. Bana göre yapacağımız en önemli iş mümkün olduğunca tasarruf yapmak."

Son Dakika Ekonomi İslam Memiş'ten korkutan uyarı: Temmuzda gram altın 1000 lira olacak, gıda kıtlığı başlayacak, kışlık erzak depolayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Murat Özamaç: Rahat olun reis halleder 39 42 Yanıtla
  • Sadullah Nas: ilahmısın ya sen nerenden uygulyorsun 30 22 Yanıtla
  • Mahmud öztürk: Gıda kıtlığı çıkacak ,yağ kalmadı,buğday yok gibi şeylerı diye diye herşey e zam yaptırdınız ,o dünyada nasıl hesap vereceksınız 23 7 Yanıtla
  • Murat Ercan: Hayırdır bay ım kimlerin sözcülüğünü yapıyorsunuz? Devletin böyle çığırtkanları susturması gerekmez mi? 13 14 Yanıtla
  • Selçuk Deveci: insanları hep karamsarlığa sürmek için elinizden geleni yapıyorsunuz sizlere rağmen bu ülke ayakta kalmayı bilmiştir bilecektir 8 2 Yanıtla
  • Fatma Furtuna: Felaket tellalısıniz. İşiniz gücünüz insanların bozuk olan moralini dahada bozmak.sen gıda stoğu yap.sanki bize olan size olmuycak.bi kerede güzel bise yazin felaket felaket baska bise dediğiniz yok 0 1 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement