Ism İmalat Sanayi Endeksi Son 2 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi - Son Dakika
Ekonomi

Ism İmalat Sanayi Endeksi Son 2 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi eylülde 50,2'ye gerileyerek, son 2 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

01.10.2015 18:01

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi eylülde 50,2'ye gerileyerek, son 2 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Endeksi, eylülde bir önceki aya göre 0,9 puan azalışla 50,2 oldu. Bu sonuçla, Mayıs 2013'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden endeksin 50,6'ya inmesi bekleniyordu.

Beklenenden fazla gerileyen ISM İmalat Sanayi Endeksi'nde güçlü dolar, zayıf küresel talep ve düşük enerji fiyatlarının etkili olduğu belirtildi.

Veriler, ayrıca imalat sektörüne ilişkin siparişlerin Kasım 2012'den bu yana en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu. Sanayi mallarına yönelik ihracat talebi ise Temmuz 2012'den bu yana en zayıf performansını kaydetti.

Öte yandan, ABD'de yine bugün açıklanan eylül ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi, 53,1 ile beklentilerin hafif üstünde gerçekleşti.

Ekonomistler, sanayi sektörüne ilişkin verilerin genel olarak negatif bir tablo çizdiğine işaret ederken, bunun yılın 3. çeyreğine ilişkin büyüme beklentilerini aşağı çekebileceği öngörüsünde bulunuyor.

Bu arada, güne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, açıklanan sanayi verilerinin ardından dalgalı bir seyir izliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ism İmalat Sanayi Endeksi Son 2 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement