İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Dönüştü - Son Dakika
Ekonomi

İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Dönüştü

İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Dönüştü

İşten kovulunca kendini teselli için çok sayıda kek yapan ve bu kekleri arkadaşının dükkanında satan genç kadın, bu macerasının sonunda 14 noktada 500 çalışanı olan bir şirketin sahibi oldu.

12.08.2016 15:27  Güncelleme: 15:38

Melissa Ben-Ishay için aşçılık her zaman büyük bir tutkuydu. Özellikle yeni kekler yapmak, yeni tatlar keşfetmek onu her zaman küçük bir çocuk gibi mutlu ediyordu. Hatta yeni bir tat bulduğunda veya güzel bir tatlı yaptığında çocuklar gibi dans ederdi.

ABİSİ EVE GİDİP TATLI YAPMASINI SÖYLEDİ

2008 yılı Melissa için bir dönüm noktasıydı. İşinden kovulan Melissa ağlayarak abisine koştu. Abisi ise ona eve gitmesini ve tatlı yapmasını söyledi. Bir gecede 250 küçük tatlı yaptı. Sonraki sabah Melissa bu kekleri bir arkadaşına iş yerine götürmesi için verdi. Keklerin büyük ilgi görmesinden sonra da Melissa artık catering işindeydi. Bir anda tutkusunu başarılı bir işe çevirmiş oldu.

ŞİRKET KURDU ABİSİ DE CEO OLDU

2009 yılında Baked by Melissa şirketini kurdu ve abisi de CEO olarak işe başladı. Tek atımlık kekleriyle ünlenen Melissa; eşsiz lezzetler, çikolatalı gözlemeler, fıstık ezmeli, jöleli ve daha birçok tatlı çeşidiyle bir anda ünlendi. Melissa yaptığı işle ilgili olarak "Suçlu hissetmeden tatlı yiyin ve tadını çıkarın." şeklinde bir açıklama getiriyor.

14 NOKTADA 500'E YAKIN ÇALIŞAN

Melissa'nın bu tutkusu özellikle New York bölgesine odaklanmış şekilde Batı yakasında 14 noktada 400'e yakın çalışanı olan bir işe dönüştü.

"İşimizi geliştirmeye çalışıyoruz ve ben de yeni tatlar ve ürünler bulmaya devam ediyorum." diyen Melissa; "Sadece New York bölgesindeki insanlara değil herkese bu deneyimi yaşatmak istiyoruz." diye ekliyor. (Sosyalmedya.co)


Son Dakika Ekonomi İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement