'İzin Versinler Haftada 30 Defa Uçarız' - Son Dakika
Son Dakika Logo

'İzin Versinler Haftada 30 Defa Uçarız'

\'İzin Versinler Haftada 30 Defa Uçarız\'
12.12.2007 13:35

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çin'in Havacılık Konusundaki Korumacı Politikasının Yanlış Olduğunu Belirtti.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çin'in havacılık konusundaki korumacı politikasının yanlış olduğunu belirtti. Çin'in çeşitli bölgelerine haftada 21 sefer yapmak istediklerini belirten Kotil, izin almaları durumunda 30 sefer dahi yapabileceklerini söyledi.

‘Air China' ve ‘Şanghay Havayolları'nın ‘Star Alliance'a katılımı dolayısıyla Pekin'in Pekin'e gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çin'in korumacı politikasını eleştirdi. Kotil, “Herkes her yere uçsun iyi olan ürününü satar, ucuz olan, kaliteli olan ürününü satar, bu bir yarış. Şu an muzdarip olduğumuz konu Çin’in uçuş haklarında getirdiği sınırlama. İzin versinler ben buraya 30 defa uçayım” dedi.

‘Air China' ve ‘Şanghay Havayolları'nın ‘Star Alliance'a katılımı için Çin'de bulunmaktan mutlu olduğunu anlatan Kotil, THY'nin Star Alliance'a katılım tarihi olan 18 Mart'ta İstanbul'da Pekin'dekinden daha görkemli tören düzenlenmesinin planlandığını anlattı. Kotil, şöyle dedi:

“Çok büyük bir kulübe giriyorsunuz. Burada da gördünüz, dünyanın en büyük havayollarının genel müdürleri vardı. Bu markayı anlatmada çok yardımcı oluyor. Yolcu 1 THY bileti ile aslında bütün dünyaya gidebilecek. İstanbul'dan bir TK bileti alıp 800 noktaya gidebiliyorsunuz. Bugün sadece 107 direkt noktaya gidiyoruz. Bu rakam 18 Mart'ta 800 noktaya ulaşacak. Ortak çalışıldığı için giderlerde azalma oluyor ve bu hem şirket ekonomisine hem de yolcuya katkıda bulunuyor, böylece THY'yi tüm dünya tanımış olacak.”

Air China'nın Mart ayından itibaren İstanbul'a uçacak olmasına değinen THY Genel Müdürü Temel Kotil, cuma günü yapacağı resmi temaslarda Çin tarafına ‘Çin bıraksın, biz uçalım’ önerisini yapacağını söyledi. Çin Havacılık Müdürü ile ayaküstü yaptığı konuşmada buna değindiğini belirten Kotil, Air China'nın Türkiye'ye uçmasında mahsur bulunmadığını, tek mahsurun şu an için Pekin-İstanbul ve Pekin-Şanghay arasında yeterince sefer olmaması olduğunu kaydetti.

Temel Kotil, THY olarak bu uçuşları artırmak istediklerini Pekin, Şanghay ve Guangcou için her gün birer sefer olmak üzere toplam 21 sefer talep edildiğini bunun Cuma günü masaya yatıracaklarını ifade etti. THY Genel Müdürü Kotil, “Onlara, ‘Bize izin verin biz uçalım, eğer siz uçmak istemiyorsanız’ diyeceğiz” dedi.Kotil, “Şu an için muzdarip olduğumuz konu Çin'in uçuş haklarında getirdiği sınırlama. İzin versinler ben buraya 30 defa uçayım” diyerek Çin'den 21 yolcu uçuşu talep ettiklerini ve bunun haricinde kargo da istediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'İzin Versinler Haftada 30 Defa Uçarız' - Son Dakika


Advertisement