Kaspersky, Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satın aldı - Son Dakika
Ekonomi

Kaspersky, Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satın aldı

Kaspersky, Ximi Pro\'nun yüzde 49\'unu satın aldı

Kaspersky, yazılım konteyneri altyapılarının korunması konusunda kapsamlı bir çözüm olan Tron'u geliştiren Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satın aldı.

13.03.2023 10:51  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaspersky, yazılım konteyneri altyapılarının korunması konusunda kapsamlı bir çözüm olan Tron'u geliştiren Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satın aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu satın alma, şirketin Cloud Workload Protection (Bulut İş Yükü Güvenliği) konsepti dahilinde, tam kapsamlı çözüm geliştirmesine olanak tanıyor. Bu sayede yaklaşmakta olan XDR çözümünü konteyner altyapısındaki tehditleri tespit etme ve bunlara yanıt verme yeteneği geliştirebiliyor.

Ticari konteyner yazılımları için küresel pazar hızla büyüyor. Açıklamada yer verilen Gartner'ın tahminlerine göre, 2023'e kadar global şirketlerin 70'i ikiden fazla konteyner içeren uygulama çalıştırıyor olacak ki bu oran 2019'da yüzde 20'den azdı. Bu büyümenin nedeni, sanallaştırma teknolojisi sayesinde kurumsal BT altyapılarını ve geliştirme süreçlerini optimize etme fırsatı olarak açıklanıyor.

Ancak bazı durumlarda konteyner altyapısı, yanlış yapılandırma nedeniyle hedefli saldırıların ilk vektörü haline dönüşebilir. Kaspersky, bu tür riskleri ele almak için portföyünü bir konteyner güvenlik çözümü ile genişletiyor.

Açıklamaya göre, bu satın alma, Kaspersky'nin konteyner altyapısını, uygulamasını ve buna dayalı hizmetleri Genişletilmiş Algılama ve Yanıt (XDR) senaryolarıyla kapsamasına olanak tanıyacak. Ayrıca, konteynerlerden ve ortamlarından ek telemetri verileri elde edebilecek, gerekli yanıtları verebilecek ve kuruluşların varlıkları için daha kapsamlı güvenlik sağlanabilecek. Ayrıca, konteyner altyapısına tam görünürlük sağlayan bu yeni ürün, şirketlerin şüpheli davranışları tespit etmelerine ve saldırılarında konteynerlerin yanlış yapılandırılmasını kullanan tehdit aktörlerine karşı savunma yapmalarına yardımcı olacak.

"Her tür sektörde konteyner güvenliğine yönelik artan bir talep görüyoruz"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kaspersky İş Geliştirme Direktörü Andrey Efremov şunları kaydetti:

"Stratejimizin temel hedeflerinden biri, kurumsal müşterilerimizin tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak bir ekosistem geliştirmek. Daha fazla ve daha fazla şirket günlük olarak konteyner altyapısını kullandıkça, günümüzde yalnızca yazılım geliştirme ve BT'de değil, aynı zamanda üretim, finans, perakende gibi her tür sektörde konteyner güvenliğine yönelik artan bir talep görüyoruz. Bu önemli kabiliyeti büyüyen portföyümüze eklediğimiz için çok heyecanlıyım."

Kaspersky ile iş birliği, en iyi uluslararası bilgi güvenliği şirketlerinden biriyle çalışma fırsatı veriyor"

Ximi Lab Genel Müdürü Artem Tovbin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Ekibimiz, etrafımızdaki dünyayı iyileştirmek ve bilgi güvenliği, geliştirme kültürü ve yönetim alanlarındaki uzmanlığını geliştirmek için çabalıyor. Kaspersky ile iş birliği yapmak bize en iyi uluslararası bilgi güvenliği şirketlerinden biriyle çalışma fırsatı veriyor ve bu da dünya standartlarında bir ürün yaratmamızı sağlıyor. Günümüzün BT dünyasında bir ekosistem, kurumsal düzeyde satış ve güçlü bir marka olmadan herhangi bir ürün ikincil olmaya mahkumdur. Kaspersky ile ortaklığımız bize bu avantajları sağlıyor. İş birliğimizin pazara güvenilir bilgi güvenliği araçları sağlayacağını ve çok sayıda işletmenin temel hizmet ve ürünlerine odaklanmasına yardımcı olacağını umuyoruz."

Kaspersky, Bulut İş Yükü Koruması kapsamında koruma sağlayan teknolojiler de geliştirdi. Şirket, özellikle hibrit ortamlar için geliştirilmiş buluta özgü bir çözüm olan Kaspersky Hybrid Cloud Security'yi sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kaspersky, Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satın aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement