Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Ekonomi

Kırklareli'den Kısa Kısa

Babaeski'de Ziraat Odası ile Garanti Bankası arasında protokol imzalandı.

11.02.2016 09:29

Babaeski'de Ziraat Odası ile Garanti Bankası arasında protokol imzalandı.

Oda Başkanı Şahin Arslan ile Garanti Bankası Babaeski Şubesi Müdürü Nazım Yılmaz tarafından imzalanan protokol kapsamında çiftçilerin bankacılık hizmetlerinde uygun faizli kredilerden yararlanması sağlanacak.

Arslan, protokol töreninde yaptığı açıklamada, imzalanan protokolün çiftçiler açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Çiftçilerin nakdi kredi, tarla alımı, ürün ön finansmanı, traktör, biçerdöver, oto, konut gayri nakdi kredi ve ticari ekin kart tahsis edilmesi işlemlerinin daha kolay ve uygun faizler ile sağlanacağını belirten Arslan, protokolün tüm çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Altıntel'den şeker pancarı üretimine destek

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, şeker pancarı üretiminin arttırılması yönündeki çalışmalara destek verdiğini bildirdi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikayı yeniden Trakya'ya kazandırmak istediklerini söyledi.

Alpullu Şeker Fabrikası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 1926'da kurularak üretime başladığını ifade eden Altıntel, fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için çiftçilerin pancar ekimine yönelmesi gerektiğini belirtti.

Pancar üretiminin diğer ürünlere göre daha karlı olduğunu bildiren Altıntel, "Fabrika kurulduğu yıldan bu güne kadar tarımdan hayvancılığa, istihdama ve çevre illere sağladığı katkı oldukça fazladır. Son yıllarda çiftçilerin pancar ekmekten imtina etmeleri fabrika üretimini rantabl olmaktan çıkardı. İnşallah yapılan çalışmalar ile çiftçilerimiz yeniden şeker pancarı üretimini üst seviyelere çıkarır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement