Bakan Işık: Savunma Sanayisine 790 Milyon Lira Yatırdık - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Işık: Savunma Sanayisine 790 Milyon Lira Yatırdık

Bakan Işık: Savunma Sanayisine 790 Milyon Lira Yatırdık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, savunma sanayisinde 2006 yılından bugüne kadar 57 projeye 790 milyon lira destek verdiklerini belirtti.

08.04.2014 19:52  Güncelleme: 20:28

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, savunma sanayinde 2006 yılından bugüne kadar 57 projeye 790 milyon lira destek verdiklerini belirten Işık, şu anda halen 21 projenin olduğunu ve bu projelerin 490 milyon lira ödeneği bulunduğunu bildirdi.

ASELSAN'ın Akyurt Tesislerinde, Kızılötesi Dedektör Üretim Tesislerinin açılışı için düzenlenen törende konuşan Işık, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim tesisinin açılışını yaptıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Bir Ar-Ge projesinin seri üretime bu kadar güzel bir şekilde aktarılmış olmasından dolayı da çok mutlu olduklarını dile getiren Işık, "Bir başka gurur verici nokta da şu; bu üretim tesisi üniversite, kamu ve sanayinin işbirliğinin en güzel örneklerinden biri" dedi. Bakan Işık, Türkiye'nin arzu ettiği işbirliğinin burada oluştuğunu belirterek, tesis için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu tesisin Türkiye'nin savunma sanayi tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı olduğunu vurgulayan Işık, savunma sanayindeki bu atılımların, Türkiye'nin özel sektörüne de üniversitelerine de inanılmaz bir dinamizm kattığını ifade etti.

- "Savunmanız milli olacaksa, mutlaka teknolojinizin de milli olması lazım" -

Milli savunmanın, milli teknolojinin ve milli sanayinin birbirinden ayrılamayacağını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Eğer ki savunmanız milli olacaksa, mutlaka teknolojinizin de milli olması lazım ve bunun sonucunda da üretiminizin, sanayinizin milli olması artık kaçınılmaz. Bu noktada, son yıllarda oluşan büyük sinerjiyi devam ettirmek zorundayız. Bunun için hükümet olarak irademiz ortada. Net olarak savunma sanayimize çok ciddi destekler veriyoruz."

- Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı -

Bakan Işık, kızılötesi dedektörlerin tamamen yerli imkanlarla seri üretim noktasına gelmesinin, aslında bugüne kadar yapılan çalışmaların bir meyvesi olduğunu belirterek, "Bizim insanımız eğer inanırsa ve güvenirse, her şeyi başarır. Bugün bu açıdan da güzel bir örneği toplumla paylaşmış oluyoruz. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Anamuhalefet partisi liderine çok iğrenç, çirkin bir saldırı yapıldı, kınıyorum" dedi.

- "57 projeye 790 milyon lira destek verildi" -

Savunma sanayinde 2006 yılından bugüne kadar 57 projeye 790 milyon lira destek verdiklerini açıklayan Işık, şu anda halen 21 projenin olduğunu ve bu projelerin 490 milyon lira ödeneği bulunduğunu bildirdi.

Bakan Fikri Işık, son yıllardaki gelişmelerin çok iyi olduğunu ancak bunların devamını istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin artık kendi milli piyade tüfeğini, milli gemisini, milli insansız hava aracını kendisinin yapabildiğine işaret eder Işık, TÜBİTAK'ın geliştirdiği projelerle de savunma sanayinin büyük bir güç kazandığını söyledi.

Savunma sanayinin ülkeye sıçrama yaptırdığı alanlardan birinin de yazılım olduğunu belirten Işık, "Eğer bir savaş aletinin yazılımına hakim değilseniz, o savaş aleti çok fazla sizin olmuyor. Yazılım noktasında da TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ilgili şirketlerle yoğun ve güçlü işbirliğini sürdürüyor. Bu noktada, bir yazılım strateji belgesi hazırlıklarına başladık. Eminim burada önemli başlıklardan biri de savunma sanayinde yazılım olacak" diye konuştu.

-bakan ismet yılmaz

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Işık: Savunma Sanayisine 790 Milyon Lira Yatırdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement