Kobider Genel Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kobider Genel Başkanı Özgenç Açıklaması

"(Kredi kartıyla alışverişlerde) Kuyumculukta 4 taksit yetmez 9 taksit olmalı"

07.09.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, kredi kartları ile gerçekleştirilecek kuyum alışverişlerinde taksit süresinin dört değil dokuz ay olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nda, "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı, kuyumla ilgili harcamalarda dört ayı geçemez" ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

"Taksitlendirme süresinin kuyumla ilgili harcamalarda dört ayı geçemeyeceği" şeklindeki düzenlemeye ilişkin itirazlarını dile getiren Özgenç, şunları kaydetti:

"Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımında taksit sınırlaması 9 ay olduğuna göre altın takılarda da aynısı olmalı. BDDK sektörler arasında  ayrımcılık yapamaz, yapmamalı. Bir çok sektörde uygulanan 9 taksit uygulaması kuyum sektöründen esirgenmemeli. Taksit uygulaması eşit olmalı, 9 taksit hem kuyumcu hem de tüketici için bir avantajdır. Bu nedenle 4 taksit yetmez 9 taksit olmalı." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobider Genel Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement