Ev geliştirme perakendecilik sektörünün büyüklüğü 7 milyar dolara ulaşırken, bu alanda faaliyet gösteren Koçtaş, mağaza sayısını artırıyor. İstanbul Beylikdüzü'nde 22'nci mağazasını bugün hizmete açan Koçtaş, yarın Antalya'da 23. mağazasını açacak. Koçtaş'ın Beylikdüzü mağazası ile 200, Antalya mağazası ile 150 kişilik istihdam sağlanacak.
Koçtaş Beylikdüzü mağazasının 18 milyon TL, Antalya mağazasının da 10 milyon TL olmak üzere her iki mağazanın toplam yatırım maliyetinin 28 milyon TL olduğu öğrenildi.
Beylikdüzü'ndeki Koçtaş mağazasının açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Ülkemiz hızla gelişiyor ve değişiyor. Ülkemizin gelişimine paralel olarak lokomotif rolü İstanbul ve diğer büyük şehirler üstlenmiş durumda" dedi.
-"KOÇ: BEYLİKDÜZÜ İSTANBUL'DAKİ DEĞİŞİM ÖRNEKLERİNDEN BİRİ"-
Beylikdüzü'nün de İstanbul'daki değişimin örneklerinden biri olduğuna değinen Mustafa Koç, "Hızla artan nitelikli konutlar, bu konutlarda ikamet etmeye başlayan genç ve dinamik, iş hayatının içinde yer alan nüfus ve bu nüfusun ihtiyaçları, bu bölgede hizmet sektörünün yapabileceklerini, bu alandaki potansiyeli ortaya koyuyor" diye konuştu. Beylikdüzü'nde açılan Koçtaş mağazasının 8 bin 500 metrekare alana kurulduğunu belirten Koç, "Çoğunluğu genç olmak üzere 200 kişiye istihdam yaratması ayrı bir gurur kaynağı bizler için" dedi. Konuşmasında Türkiye'deki perakende sektörünün büyüklüğüne de değinen Koç, "Ülkemizde hızla gelişen perakende sektörü, her gün tüketici ile karşı karşıya. Günlük olarak onun tepkilerini gözlemleme imkanına da sahip bir sektör. Temsilcisi ve lideri oluduğumuz ev geliştirme sektörü 7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Genel perakendenin içinde ev geliştirme sektörünün aldığı paya baktığımızda, bu alanda daha gidilecek çok yol, büyük potansiyel olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
-KOÇTAŞ'LAR 125 BİN METREKARE BÜYÜKLÜĞE ULAŞACAK-
Tüketici ile bu kadar çok içiçe olan bir sektörde oyuncu sayısı ve mağaza sayısı arttıkça, sadece en iyi fiyat - kalite karmasını bulup sunmanın, rekabette öne çıkmak için yeterli olmadığını vurgulayan Koç, "Tüketicinin ürün ve hizmetin yanı sıra yaşam tarzına yönelik kolaylıklar ve yenilikler sunmak durumundasınız" dedi. Koçtaş'ın 2005'de başlattığı mağazalaşmanın devam ettiğini belirten Koç, "Beylikdüz Koçtaş mağazası ile İstanbul'da hizmet verdiğimiz mağaza sayısı 6'ya çıkmış oldu. 27 Haziran tarihinde ise Koçtaş'ı Antalya'da açacağız. İki günsonra Koçtaş Antalya Dokuma mağazamız hizmet vermeye başlayacak. Burada 150 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Antalya'daki mağaza ile birlikte Koçtaş, toplam 125 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak" dedi. (ANKA)
(HMD/YLD/BÜN)
Son Dakika › Ekonomi › Koçtaş Beylikdüzü Mağazası'nda 200, Antalya 150 Kişiye İstihdam Sağlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.