Konserve zamanı geldi! Vatandaşın geçen yıl erkenden bitirdiği kavanoz kapakları bu yıl hiç talep görmedi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Konserve zamanı geldi! Vatandaşın geçen yıl erkenden bitirdiği kavanoz kapakları bu yıl hiç talep görmedi

Konserve zamanı geldi! Vatandaşın geçen yıl erkenden bitirdiği kavanoz kapakları bu yıl hiç talep görmedi
14.09.2021 09:59  Güncelleme: 10:03

Kış aylarının yaklaşmasıyla insanların konserve hazırlıkları başladı. Geçen yıl piyasada rağbet gördüğü için esnafta kalmayan kavanoz kapakları bu yıl hiç talep görmedi.

Erzincan'da her sene yapılan konserve hazırlıkları bu yılda devam etti. Yaz dönemindeki sebze ve meyveleri kış mevsiminde de tüketmek üzere yapılan salça, reçel ve turşu gibi konserve ürünlerinin hazırlığına başlamasına rağmen kavanoz kapaklarında beklenen satış sağlanamadı.

Geçen yıl tükenen kavanoz kapağına bu yıl talep yok

"GEÇEN SENE TALEBE YETİŞEMİYORDUK"

Erzincan'da 33 yıldır pazarlarda kavanoz satıcılığı yapan Mikail Çalı, kavanoz kapağı satışlarından memnun olmadığını belirterek, "Geçen sene vatandaşın yoğun kavanoz kapağı talebine yetişemiyorduk. Bu nedenle bu yıl yeterli sayıda kavanoz kapağını stokladık. Fakat kavanoz kapakları elimizde kaldı. Geçen yıl 3 TL'den satılmasına rağmen kavanoz kıtlığı yaşanıyordu. Bu yıl 2,5 TL'den alıcı bulamıyorum." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Konserve zamanı geldi! Vatandaşın geçen yıl erkenden bitirdiği kavanoz kapakları bu yıl hiç talep görmedi - Son Dakika


Advertisement