Köylüleri Hasanbey Kavunu Kurtardı - Son Dakika
Ekonomi

Köylüleri Hasanbey Kavunu Kurtardı

Köylüleri Hasanbey Kavunu Kurtardı

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Beyce köyünde, tütünden para kazanamayan çiftçiler, Hasanbey kavunuyla yeni bir gelir kapısı açtı.

11.10.2013 11:30  Güncelleme: 11:29

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Beyce Köyü'nde, tütünden para kazanamayan çiftçiler, soğuk havaya dayanıklı Hasanbey kavunuyla yeni bir gelir kapısı açtı. Köylüler, tüccarların kilogramını 1 liraya aldıkları kavunu 5 liraya satmalarından yakındı, soğuk hava depolarının yapılmasını istedi.

Soma'ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve daha önce 500 ev bulunan Beyce Köyü'nde hane sayısı, gençlerin maden ocaklarında çalışmaya başlamasıyla 250'ye kadar geriledi. Yıllarca tütün diken köylüler, bu üründen kazanç sağlamayınca başka ürünlere yöneldi. 2008 yılında, bazı aileler soğuk havaya dayanıklı Hasanbey kavunu ekmeye başladı. Olumlu sonuç alınınca birçok köylü, kavun ekimi yaptı. Köyde yaşayan 18 kişi, kendi imkanlarıyla depo oluşturdu, ancak 300 ton kapasiteli deponun yetersiz kaldığını belirten köylüler yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, köylüler, tüccarların kilogramını 1 liradan aldığı kavunu 5 liraya sattığını öne sürüp, bu durumdan yakındı. Kasım ve mayıs aylarında ekimi yapılan kavunun eylül ayında toplanıp depolarda tutulduğunu ve uzun süre saklanabildiğini dile getiren köylüler, köye daha fazla soğuk hava deposu yapılmasını istedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Köylüleri Hasanbey Kavunu Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement