Krizde 30 Milyon Euro Yatırım Yaptık, Meyvesini Topluyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Krizde 30 Milyon Euro Yatırım Yaptık, Meyvesini Topluyoruz

Krizde 30 Milyon Euro Yatırım Yaptık, Meyvesini Topluyoruz

Kriz Ortamlarında Yatırımdan Vazgeçemeyen Betek Boya ve Kimya Sanayi A.ş.'nin Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Bu Yatırımların Meyvelerini Topladıklarını Vurguladı.

27.12.2008 01:34

Kriz ortamlarında yatırımdan vazgeçemeyen Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş.’nin Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bu yatırımların meyvelerini topladıklarını vurguladı.

2001 krizinde Avrupa’nın en büyük boya tesisinin temelini attıklarını, 2008’de ise 30 milyon Euro’luk yatırımya Avrupa’nın en büyük ısı yalıtım tesisinin yapımına başladıklarını söyleyen Küçükoğlu, şöyle konuştu: "2001’deki yatırımımızla, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizinden pazar lideri olarak çıktık. 1994-2007 yılları arasında dolar bazında boya sektörünün yüzde 125, Betek’in ise yüzde 4679 büyüdü. Krizler bizi yatırım yapmaktan alıkoymuyor. Betek, inşasına 2008 başında başlanan 30 milyon Euro’luk yatırımını Ocak 2009’da tamamlayacak. Bu yatırımla Betek, Avrupa’nın en büyük ve modern üretim tesisi ve teknoloji üssünün de sahibi olacak. Krizde işçi çıkarmadık ve 2010’dan itibaren yeni tesiste kapasite artırmayı ve yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz."

Alman ortak ’keşke’ dedi

Teknolojiyi Avrupa’nın en büyük pazar payına sahip olan Alman ortakları Caparol’den aldıklarını söyleyen Küçükoğlu, şöyle devam etti: "Yüzde 25 ile ortağımız olan Caparol, küresel kriz patlak verince ’keşke yatırıma bir yıl sonra başlasaydık’ dedi. Caparol, 2001 krizinde de benzer bir tutum sergilemiş ve yatırımı askıya almak istemişti. Ancak ortağımıza, Türkiye’nin krizlere ne kadar çabuk girip çıktığını 2001 sonrasındaki performansımızla gösterdik. Böyle dönemlerde yapılan alt yapı yatırımlarıyla kriz sonrasına hazırlıklı giriyorsunuz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Krizde 30 Milyon Euro Yatırım Yaptık, Meyvesini Topluyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement