Linexpo İstanbul İç Giyim Moda Günleri 2016" Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Linexpo İstanbul İç Giyim Moda Günleri 2016" Başladı

Türkiye'nin önemli iç giyim, yatak ve plaj kıyafetleri markalarını ve bu ürünlerin yan sanayi ve aksesuar firmalarını bir araya getiren "Linexpo İstanbul İç Giyim Moda Günleri 2016" başladı.

11.02.2016 15:58

Türkiye'nin önemli iç giyim, yatak ve plaj kıyafetleri markalarını ve bu ürünlerin yan sanayi ve aksesuar firmalarını bir araya getiren "Linexpo İstanbul İç Giyim Moda Günleri 2016" başladı.

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği'nden (TİGSAD) yapılan açıklamaya göre, dernek tarafından organize edilen ve İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen etkinliğin açılışına İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı katıldı.

İç giyim, gecelik, sabahlık, mayo, pijama, t-shirt, şort, eşofman, tayt ve yan sanayi aksesuar ürünlerinin sergilendiği fuarın açılışında konuşan Özhamaratlı, bu seneki etkinlik için, alım heyetleri getirmek amacıyla 52 ülkeye tanıtım turları düzenlediklerini belirterek firmaların üst düzey yöneticilerinin yurt dışı tanıtım için bizzat sahaya indiğini bildirdi.

Özhamaratlı, konuşmasında şunlara dikkati çekti:

"Katılımcı firmaların beklentilerini üst düzeyde karşılamak, yabancı alım heyetleri getirtmek için, yurt dışı gezileri düzenledik. 52 farklı ülkeyi kapsayan bu tanıtım turları sonucu katılımcılarımızı sürprizler bekliyor. Bu tanıtım çalışmaları, dernek ve etkinliğe katılan firmaların üst düzey yöneticileri tarafından gerçekleştirildi. TİGSAD olarak, katılımcı her firmaya, yabancı konukları için 4'er adet otel odası tahsis ettik.10 bin metrekarenin üstünde bir alanda düzenleyeceğimiz etkinliğimize 131 firmamız katılım sağlayacak. Bu katılım rakamı sektörümüzün tüm büyük markalarını kapsıyor. Bu katılım niceliği ve niteliği bile, etkinliğimizin oturmuşluğunun en önemli göstergesidir. Bu seneki tanıtım turlarımızın etkinliğimize çarpan etkisi yapacağını, hem bu sene hem de gelecek sene göreceğiz."

Fuarın önemli etkinliklerinden olan "TİGSAD İç Giyim Tasarımcıları Yarışması"nı 3'üncü yılına ulaştırmaktan büyük bir gurur duyduklarını bildiren Özhamaratlı, Türk iç giyim sektörünün uluslararası pazar payını artırmak ve global markalarla rekabet edebilmenin özgün tasarımlarla mümkün olduğunu aktardı.

Özhamaratlı, "Ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek gelecek öngörüsü olan tasarımcıları sektörle buluşturmak, geleceğin tasarımcılarını iç giyim sektörüne özendirmek ve sektörü, tasarım ile başarı hedefine ulaştırmak, yarışmadan beklediğimiz temel hedeflerdir" bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Linexpo İstanbul İç Giyim Moda Günleri 2016' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement