Maliki Türk İş Adamlarına Garanti Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Maliki Türk İş Adamlarına Garanti Verdi

Maliki Türk İş Adamlarına Garanti Verdi

Irak Başbakan'ı Nuri El Maliki, Irak'taki Yatırımlarda Türk İş Adamlarıyla Ortak Olmak İstediklerini ve Yatırımların Garanti Edileceğini Söyledi.

17.10.2009 17:21

Irak Başbakan'ı Nuri El Maliki'nin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın beraberindeki heyet ile birlikte önceki gün Irak'a giden 50 civarındaki iş adamı ile bir araya geldiği toplantıda, Irak'taki yatırımlarda Türk iş adamlarıyla ortak olmak istediklerini ve yatırımların garanti edileceğini söylediği belirtildi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağdat'ta yapılan toplantıya, 9 bakanla birlikte önceki gün Irak;ı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Irak Ticaret Bakanı Safa el Safi katıldı.

Irak Başbakanı Maliki, Türkiye;den gelen 50 iş adamına, Irak;taki yatırımlarda Türk iş adamlarıyla ortak olmak istediklerini ve yatırımların garanti edileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;ın başkanlığındaki Türk heyetinde, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çalışmaları eş güdümünden sorumlu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Konsey bünyesinde görevli dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti.

Irak ziyaretine, bakanlar ve üst düzey bürokratların yanı sıra Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ihracatçı birlikleri başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer, İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, GTO Başkanı Mehmet Arslan ile TOBB üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

TUSKON Başkanı Rızanır Meral, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Vekili Mehmet Nuri Görenoğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu ve yönetimi kurulu üyeleri, Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Erkan Şahmalı, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Orhan Turhan, DEİK Türk Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Koca ve çok sayıda iş adamı gezide yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Maliki Türk İş Adamlarına Garanti Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement