Maliye Bakanından Benzin Müjdesi - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanından Benzin Müjdesi

Maliye Bakanından Benzin Müjdesi

Maliye Bakanı Şimşek, benzinden alınan Kültür Vergisi ile ilgili müjde verdi.

01.05.2012 16:14  Güncelleme: 08:41

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek araç kullanıcılarına, iyi bir haber verdi. Maliye Bakanlığı ilk kez dolaylı bir vergiden vazgeçerek; benzinde 1.5 kuruş indirime gitti.

İlk kez bir dolaylı vergiden vazgeçtiklerini belirten Şimşek, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi'ne kaynak sağlamak amacıyla Haziran 2008'de bazı vergilerin artırıldığını hatırlattı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını belirterek "Meclis'te gündeme getirilen talepleri de dikkate alarak hazırladığımız kararnameyi, Başbakanlık'a gönderdik'' dedi. Bakan Şimşek, kararname taslağı ile söz konusu tarihte vergi tutarları artırılan petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi tutarlarının

sıfırlandığını söyledi. Şimşek, son kararı Bakanlar Kurulu'nun vereceğini belirtti.

LİTRE BAŞINA 1.5 KURUŞ KÜLTÜR VERGİSİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın giderlerini karşılamak için 2008 yılında litre başına benzinde 1.5 kuruş, mazotta da 1 kuruşluk 'Kültür Vergisi' konulmuştu. ÖTV artışı neticesinde tahsil edilen toplam tutar 22.4 milyon TL oldu.

95 oktan kurşunsuz benzinde halen alınmakta olan 1.8915 TL olan mevcut ÖTV, Avrupa Kültür Vergisi'nin kaldırılması ile birlikte 1.8765 liraya inecek. Motorinde de 1.3045 liradan 1.2945 liraya inecek.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 1 MAYIS MESAJI

Bu arada Şimşek, Twitter hesabından 1 Mayıs'a yönelik mesajlar verdi. Şimşek, "Kötü niyetli odakların yıllarca emelleri uğruna sömürdükleri 1 Mayıs'ı artık gerçek manada bayram olarak kutluyor olmamız ne güzel" dedi.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanından Benzin Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement