Maraş biberi üretimi tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Maraş biberi üretimi tamamlandı

Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünü olan Maraş biberinde dördüncü kırım hasat sonrası bu yılki üretim tamamlandı. Tarlalarda toplanan biberler kurutulduktan sonra yaprak, pul ve toz şekline alınarak satışa hazır hale getiriliyor. Maraş biberi, aroması, rengi ve acılığı ile dikkat çekiyor. Üreticiler, nemli biberleri kurularından ayırarak belirli firmalara veriyor ve bu firmalar da Türkiye'nin çeşitli bölgelerine pazarlıyor.

20.11.2023 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tescilli Maraş biberinde yılın son hasadı

Tarlalardan tek tek toplanan biberler, sergilerde kurutulup işlendikten sonra sofraları süslüyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünü "Maraş biberinde" dördüncü kırım hasat sonrası bu yılki üretim tamamlanmış oldu.

Türk mutfağının vazgeçilmez tadı, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan biberde üretim sürüyor. Tarlalarda toplanılan biberler sergilerde kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan biberler kentteki 50 civarındaki işletmede yaprak, pul ve toz şekline alarak satışa hazır hale getiriliyor. Dulkadiroğlu, Pazarcık, Türkoğlu ve Onikişubat ilçelerinin kırsal yörelerinde yetiştirilen Maraş biberi aroması, rengi ve acılığı ile dikkat çekiyor.

Maraş biberinde dördüncü kırım sonrası bu yılki üretim tamamlandı. Onikişubat ilçesinin Avşar Mahallesinde ise çiftçiler topladıkları biberleri temizleme telaşına girdi.

Üretici Mehmet Avşaroğlu, "Biberde dördüncü kırım hasadını yapıyoruz. Havalar yağmurlu gittiği için biberi tam kurutamadık. Burada ise nemli biberleri kurularından ayırıyoruz. Biz belirli firmalara veriyoruz onlar ise Türkiye'nin çeşitli firmalarına pazarlıyor" dedi.

Çalışan Ali İnce ise, "Biz yevmiye ile çalışmaya geldik çocuklarımızın rızkı için. Biberleri ayırıyoruz kurusunu, kötüsünü ve yaş olanları ayırıyoruz. Karışık, acı ve tatlı biberler ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Maraş biberi üretimi tamamlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Maraş biberi üretimi tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement