Masak, Kara Paraya Karşı Voltran Oluşturacak - Son Dakika
Ekonomi

Masak, Kara Paraya Karşı Voltran Oluşturacak

Masak, Kara Paraya Karşı Voltran Oluşturacak

Kara Para ile Mücadelede Suç Gelirlerinin Suç İşleyenin Elinden Alınması Gerektiğini Belirten Masak Başkanı Genç Osman Yaraşlı, "153 Bin Banka Personeli Ortağımız Müttefikimiz Haline Getirebilirsek Önemli Bir Güç Oluştururuz. Çocukların İzlediği Bir Çizgi Film Vardı ya, Voltranı Oluştururuz" Dedi.

27.10.2007 03:08

Kara para ile mücadelede suç gelirlerinin suç işleyenin elinden alınması gerektiğini belirten MASAK Başkanı Genç Osman Yaraşlı, "153 bin banka personeli ortağımız müttefikimiz haline getirebilirsek önemli bir güç oluştururuz. Çocukların izlediği bir çizgi film vardı ya, voltranı oluştururuz" dedi.

MALİ Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Genç Osman Yaraşlı kara para ile mücadele de suç gelirlerinin suç işleyenin elinden alınması gerektiğini belirterek, "153 bin banka personelini müttefikimiz haline getirebilirsek birlikte voltranı oluşturabiliriz" dedi. MASAK’ın bankacılara verdiği eğitimin sertifika törenininde konuşan Yaraşlı karapara aklama ile mücadelenin yalnızca hukuk açısından olmayacağını belirterek "Bu işin birde kalpten gelen bir tarafı olmalı" dedi.

HAKSIZ KAZANÇ GERİ ALINMALI: Karapara aklama ile mücedele kapsamında gelir elde etmek için bütün suçların bulunduğunu belirten Yaraşlı, "Suç işleyenin elinden suç işlemekle elde ettiği ekonomik kaynağı almazsanız kolluk kuvvetlerin yaptırımı yetersiz olabilir. Suş işleyip üç beş yıl yatmayı göze alabiliyorlar. Çünkü vurduğu voli yedi sülalesini abat edebiliyor" diye konuştu. Bir ekonomide şuç gelirler yaygınsa bu durumun ülkenin kamu maliyesinin altını oyacağını kaydeden Yaraşlı, şunları belirtti: "Bir ülkede suç gelirleri yaygınsa o ülkede ticaret ahlakı diye bir şey kalmaz. Bir ülkede ticaret ahlakı bozuksa o ekonominin işlem maliyeti yüksek demektir. Suç ekonomisi yaygınsa illegal örgütlenmeler vardır. Meşru güç odaklarının doldurmadığı boşluklar vardır çünkü."

153 BİN BANKACIDAN FAYDALANILACAK: Türkiye’de 153 bin banka personelinin bulunduğunu belirten Yaraşlı, "153 bin banka personeli ortağımız müttefikimiz haline getirebilirsek önemli bir güç oluştururuz. Çocukların izlediği bir çizgi film vardı ya, voltranı oluştururuz" dedi. MASAK’ın verdiği eğitimlerle şüpheli işlem bildirimlerinin 2002 yılında 180 iken 2007 Eylül sonu itibari ile 2155’e çıktığını kaydeden Yaraşlı yıl sonunda bu rakamın 2500 olmasını beklediklerini kaydetti. Yaraşlı 22-2 6 Ekim tarihlerini kapsayan birinci dönemde 25 bankadan 60 personeli eğittiklerini, 5-9 Kasım tarihler arasında gerçekleştirilecek ikinci dönemde 37 bankadan 90 personelin eğitme alınacağını bildirdi. Yaraşlı bu çalışma kapsamında bankalarda eğiticilere eğitim verildiğini sertifika sahiplerinin de bankalarında kara para aklama ile mücadele konusunda eğitim göreceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Masak, Kara Paraya Karşı Voltran Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement