Mavi Bayrak' Almaya Hak Kazanan Tesisler Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Mavi Bayrak' Almaya Hak Kazanan Tesisler Ödüllerini Aldı

Mavi Bayrak\' Almaya Hak Kazanan Tesisler Ödüllerini Aldı

2017 yılında ‘Mavi Bayrak’ dalgalanacak 454 plaj, 22 marina ve 12 yat düzenlenen tören ile ödüllerini aldı.

07.06.2017 11:52

2017 yılında 'Mavi Bayrak' dalgalanacak 454 plaj, 22 marina ve 12 yat düzenlenen tören ile ödüllerini aldı. TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Epikmen, "Mavi Bayrak almak çok zor ama kaybetmek çok kolay" dedi.

Turizm sektörünün kalite belgesi anlamına gelen ve Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından 2017 yılında Mavi Bayrak alması uygun görülen 454 plaj, 22 marina ve 12 yata, İstanbul Ataköy Marina'da gerçekleştirilen temsili tören ile ödülleri takdim edildi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı ödül törenine; Turizm, Sağlık ve Çevre Bakanlıkları temsilcileri, Turizm sektörünün üst düzey yöneticileri, Mavi Bayrak'a katkı sağlayan Belediye Başkanları, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nın gezilmesinin ardından bir konuşma yapan TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, "Türkiye'de 2017 itibariyle Mavi bayrak almaya hak kazanmış 454 plaj ve 22 marina ve 12 yat adına bugün bu bayrağı onlarla beraber gökyüzünde dalgalandıracağız ve sezonu resmi olarak açmış olacağız. Her zaman söylediğim gibi mavi bayrak almak çok zor ama kaybetmek çok kolay. Bütün çalışmalarımız uluslar arası bazda denetleniyor. ve biz uluslar arası camiadan daha fazla bir şekilde ulusal denetimleri yerine getiriyoruz. ve bütün yıl boyunca mavi bayrağı düzgün bir şekilde bütün kriterleri yerine getirerek dalgalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Mavi Bayrak çok geniş kapsamlı bir süreç sadece belli kriterleri yerine getirerek, denetimleri geçerek yapılan bir çalışma değil. Bu konuda hem bakanlıklarımıza; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Üniversiteler ile yaptığımız çalışmaların bir sonucudur bu mavi bayrak. Özellikle yerel bazda belediyelerimizle yaptığımız çok önemli çalışmalar var. Mavi bayrak sadece plajda dalgalanıp, vatandaşlarımızın gelen ziyaretçilerimizin, turistlerimizin güvenle denize girdiği bir yer anlamına gelmiyor. Aynı zamanda çevre etkinlikleriyle çevrenin korunması arıtma tesisleriyle denizlerimizin korunmasında çok büyük bir altyapı çalışmasının sonucu karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Tören sonunda, ülkemizde 2017 yılında ödüle hak kazanan tüm plaj, marina ve yatları temsilen Mavi Bayrak göndere çekildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mavi Bayrak' Almaya Hak Kazanan Tesisler Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement