Medvedev: En Kötü Senaryoya Karşı Hazırlıklı Olmalıyız - Son Dakika
Ekonomi

Medvedev: En Kötü Senaryoya Karşı Hazırlıklı Olmalıyız

Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

13.01.2016 21:54  Güncelleme: 21:56

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" uyarısında bulundu. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisini zora soktuğunu, ancak durumun şu anda yönetilebilir noktada bulunduğunu ifade etti. Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

PETROL FİYATLARI 30 DOLARA SEVİYELERİNE KADAR DÜŞTÜ

Petrol fiyatları 2016'nın başından bu yana yeniden hızlı değer kaybı trendine girerek yüzde 17 civarında düştü ve 30 dolar seviyelerine kadar indi.

DEĞER KAYBI YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE

Petrolde yaşanan değer kaybı son 1,5 yılda ise yüzde 70'in üzerinde.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından birisi olan Rusya'da, petrol fiyatının düşmesi ihracat gelirlerini etkiliyor ve bütçe dengesine olumsuz yansıyor

"PETROL 10 YIL DÜŞÜK KALACAK"

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ise petrol fiyatlarının gelecek 10 yıl boyunca düşük seviyelerde kalacağını öngördü.

"KÜRESEL EKONOMİDE 'YENİ NORMAL' OLUŞTU"

Küresel ekonomide 'yeni normal'in oluştuğunu ifade eden Ulyukayev, küresel üretim dinamiklerinin hız keseceğini ve büyümenin de yavaşlayacağını belirtti.

Bu yeni dönemde Rus hanehalkının tüketim odaklı değil tasarruf odaklı olması gerektiğini de belirten Ulyukayev, Rus ekonomisinin ancak bu şekilde yeni döneme ayak uydurabileceğini vurguladı.

Kaynak: BBC Türkçe.

Medvedev: En Kötü Senaryoya Karşı Hazırlıklı Olmalıyız

Son Dakika Ekonomi Medvedev: En Kötü Senaryoya Karşı Hazırlıklı Olmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Seda_42: Rusya aa noldu size Turkiye mi carptiiii???? 37 5 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI: Allah sizleri beter etsin müslümanları üstünüze muzaffer eylesin 32 1 Yanıtla
  • Zurna: Lukoil den benzin almayın iyice beter olsunlar 32 0 Yanıtla
  • GERÇEKLER..: Rusya çökecek ... az kaldı 22 3 Yanıtla
  • VATANINI SEVEN: Pinokyo seni mülteci almicaz bilesin 19 4 Yanıtla
  • uyan: Rusların başında böylesine bir çar varken daha çok başı ağrır . Ülkemizdeki rus seviciler erdoğan a kızıyordu biz suriyeyle ırakla neden kötü oluyoruz diye , hiç dedilermi rusya nın , iran ın suriyede ne işi var diye ? Ruslar putin e diyormu bizim suriye de ne işimiz var diye ? Geçim kaynağı petrol ve doğalgaz olan rusya daha ne kadar dayanacak ? Beter olsunlar. İçimizde bu kadar hain varken rusya yı düşman bilmeye ne hacet ... 18 2 Yanıtla
  • danyal : Turkiye ve Almanya Rusyadan milyarlarca dolar dogal gaz aliyorlar .İmkan olup diger enerjilere gecilmis olsa Rusya top atar .Almanya gunes enejisinden faydalanmak icin cok buyuk yatirimlar yapiyor .Turkiyede Rusya ve İran dogal gazina bagimli kalmamasi icin cesitli enerji sektorlerine yatirim yapmalidir .Odemis oldugumuz dogalgaz ve petrol paralariyla bize kuyu kaziyorlar .Tehdit etmekten de geri kalmiyorlar .Dogal gazi keseriz ve de nukleer kullanmaya belki gerek duymayiz .Bu tehditler kimlere 16 1 Yanıtla
  • türkmen: eeeee rusya herkes haddini bilecek bilakis putin bilecek ve türkiyenin gücünü görecek gördüde zaten 12 5 Yanıtla
  • Mustafa: BEKLEYİN RUSYA ÇÖKER DİYE. Cooook BEKLERSİNİZ 4 13 Yanıtla
  • millet : tayyip reis rusyanın ipini çekti. 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement