Meridian Avrupa'nın En İyisi - Son Dakika
Ekonomi

Meridian Avrupa'nın En İyisi

Meridian Avrupa\'nın En İyisi

TOKİ ve Emlak Konut Ortaklığı ile Başlatılan Meridian Projesi, "Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul" Projesi ve "En İyi Yüksek Bina" Projesi Seçildi.

20.08.2009 03:12

Varyap Holding’in TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile başlattığı Meridian projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında “Avrupa’nın En İyi Gayrimenkul” projesi ve “En İyi Yüksek Bina” projesi seçildi.

Anadolu yakasının en hızlı proje geliştiren merkezi olan Ataşehir’de kurulan Meridian 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi ve sosyal alanlardan oluşuyor. Meridian’a başlarken 97 ülkedan 4 binin üzerinde projenin katıldığı ‘Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ yarışmasında iki dalda ödül kazanmayı başardıklarını belirten Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Aday olduğumuz iki dalda da ödülleri aldık. Bu da Türkiye’de yapılan işlerin ne kadar iyi olduğunun en güzel göstergesidir” dedi.

600 milyon dolar

Varlıbaş Holding CEO’su Erdinç Varlıbaş ise, proje tamamlandığında 1 milyar 200 milyon TL gelir hedeflediklerini ifade etti. Erdinç Varlıbaş ayrıca, yatırım maliyetinin 250 milyon dolar olduğunu ancak arsa ile birlikte bunun 600 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Erdinç Varlıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü, “Müşteriler de bizim birer ortağımız. Proje bize ne kadar gelir sağlarsa ev sahiplerine de aynı oranda gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bunu yapmazsanız elenirsiniz. Çünkü 10-15 tane daire alan insanlar var. İhalede, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na 124 milyon TL garanti ettik. Ancak, gelirden elde edilen miktarın paylaşımı uyarınca 210 milyon TL ödedik. Bu da projenin prim yapmış olduğunun bir göstergesidir.”

Çıta yükseldi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ise, kriz sürecinde Varyap ve Ağaoğlu gibi firmaların çok büyük katkıda bulunduğunu söyleyerek, Meridian projesinin kamu-özel işbirliğine güzel bir örnek olarak ayrıca dikkat çektiğini dile getirdi. Toki’nin yaptığı projelerden dolayı örnek teşkil etmek zorunda olduğunu ifade eden Yetgin, “Varyap’ın bu projesi çıtayı oldukça yukarı çekmiştir” dedi.

Projenin çevreci özelliğine vurgu yapan Erdinç Varlıbaş, şunları anlattı: “ Güneş panelleri sayesinde elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Yağmur sularını da sulama için topluyoruz. Bu sayede ortak alanlar için yapılan masraflar azaltmayı hedefliyoruz.”

Satış ofisi New York’taki ‘Gaggenheim Müzesi’ gibi

MERIDIAN projesinin satış ofisinin Highly Individual Places (HIP) standartlarında oldukça lüks tasarlandığını belirten Erdinç Varlıbaş, ofisin bir şirketin genel müdürlük binasına benzer şekilde olduğunu söyledi. Satış ofisinin New York’taki ‘Gaggenheim’ müzesine benzediğini de dile getiren Varlıbaş, “Burada sergiler de düzenlenecek, konserler de verilecek. Bu bina da kendi enerjisini üretiyor” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Meridian Avrupa'nın En İyisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement