Merkez Bankası Ppk Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası Ppk Kararları

Merkez Bankası Ppk Kararları

"Faiz indirimi için doğru zamanlamanın son çeyrek olduğu yönündeki görüşümüzü koruyoruz" yorumunu yaptı.

19.07.2012 15:02

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarına ilişkin,

"Faiz indirimi için doğru zamanlamanın son çeyrek olduğu yönündeki görüşümüzü koruyoruz" yorumunu yaptı.

Altınsaç, konuya ilişkin görüşlerini AA muhabiriyle paylaşırken, şunları kaydetti:

"Piyasada faiz indirim beklentileri süreceğinden faizde ana yönün halen aşağı olduğunu düşünüyoruz. TL tarafında ise bir süre daha faizin yüksek seviyede olması TL'yi destekleyecektir. Dolar/lirada 1,79'a doğru düşüş bekliyoruz. PPK kararları hisse senedi piyasası açısından kısa vadede nötr. İMKB'de dış piyasalara odaklı seyir devam edecektir. 62.000 seviyesi altında hisse pozisyonlarının azaltılması yönünde öngörümüz devam ediyor.

Türk Lirası zorunlu karşılıkların döviz olarak tesis edilmesine ilişkin üst sınır yüzde 55'e yükseltilmiş ve ilave yüzde 5'lik dilim için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılığın 1,9 katsayısıyla çarpımına karşılık gelen tutarda döviz tesis edilmesi imkanı sağlanmıştır. Böylece, ek imkanın aynı oranda kullanılması halinde, MB rezervlerinde yaklaşık 2,9 milyar doları artış olacak, piyasaya ise yaklaşık 2,8 milyar TL likidite sağlanacaktır."

Ayrıca, Bankanın iç ve dış talep koşullarına ilişkin tonlamasının önceki söylemlerle aynı olduğunu belirten Altınsaç, şunları ifade etti:

"Yıl sonu enflasyon tahmini ise 26 Temmuz'daki Enflasyon Raporunda sınırlı miktarda düşürülecek. Enflasyonun bir süre daha hedefin üzerinde seyrediyor olması para politikasında temkinli duruşun korunmasına sebep oluyor. Enflasyon düşüşü hızlı ve yıl sonu beklentiler aşağı revize ediliyor. Dolayısıyla buradaki görüşümüz önceki ile benzer. Faiz indirimi için doğru zamanlamanın son çeyrek olduğu yönündeki görüşümüzü koruyoruz."

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası Ppk Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement