Mersin Metrosu Projesi İçin Dış Kredi Onayı Alındı - Son Dakika
Ekonomi

Mersin Metrosu Projesi İçin Dış Kredi Onayı Alındı

Mersin Metrosu Projesi İçin Dış Kredi Onayı Alındı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Metrosu projesi için gereken dış kredinin bir kısmına Hazine ve Maliye Bakanlığınca onay verildiğini açıkladı. Seçer, kredi talebine onay veren Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür ederek, metro inşaatının hızla devam edeceğini belirtti.

19.08.2023 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosu projesi için gereken dış kredinin bir kısmına Hazine ve Maliye Bakanlığınca onay verildiğini duyurdu. Seçer, kredi talebine onay veren Bakan Mehmet Şimşek'e teşekkür ederek "Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosu projesi için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini 16 Ağustos 2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nden almıştı. Belediye meclisinin onay verdiği borçlanma yetkisi yaklaşık 24 aylık beklemenin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığınca da onaylandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin metrosu yapımı için gerekli olan kredilerin belirli bir kısmına hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e teşekkür ederim. Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mersin Metrosu Projesi İçin Dış Kredi Onayı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement