Mersinli Makarnacı Gözünü Japonya'ya Dikti - Son Dakika
Ekonomi

Mersinli Makarnacı Gözünü Japonya'ya Dikti

Mersinli Makarnacı Gözünü Japonya\'ya Dikti

Mersin'de Kurulu Bulunan Arbella Makarna, Dünyanın En Fazla Makarna İthal Eden Ülkelerinden Biri Olarak Bilinen Japonya'ya 8 Bin 500 Ton Ürün İhraç Etmek İçin Hazırlıklara Başladı.

06.03.2009 12:03

Mersin'de kurulu bulunan Arbella Makarna, dünyanın en fazla makarna ithal eden ülkelerinden biri olarak bilinen Japonya'ya 8 bin 500 ton ürün ihraç etmek için hazırlıklara başladı.

Arbel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Bakliyat ve Hububat Birliği Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, 50 yılı aşkın süredir gıda sektörü ağırlıklı olmak üzere ülke ekonomisine katma değer sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Dünyanın dört bir yanına makarna ihraç ettiklerini ifade eden Arslan, son yıllarda makarna tüketimi hızla artan ve dünyanın en çok makarna ithal eden ülkeleri arasında bulunan Japonya'ya yönelik başlatılan çalışmaların hızla sürdüğünü bildirdi.

Bu kapsamda ihracatta yeni bir pazar yaratma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Arslan, Türkiye'nin 10 bin ton civarında makarna ihraç ettiği bu ülkeye, 2009 yılında sadece Arbella markasıyla 8 bin 500 ton ürün ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde sevkıyata başlayacaklarını ifade eden Arslan, “Tercih edilmemizin de en önemli nedeni, uluslararası arenada güvenilir bir marka niteliğini kazanmamız” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mersinli Makarnacı Gözünü Japonya'ya Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement