Milano Ticaret Odası'ndan Bursa'ya Yakın İlgi - Son Dakika
Ekonomi

Milano Ticaret Odası'ndan Bursa'ya Yakın İlgi

Milano Ticaret Odası\'ndan Bursa\'ya Yakın İlgi

ITMA 2015 Fuarı kapsamında 230 kişilik heyetle Milano’ya çıkarma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), organizasyon kapsamında temaslarını sürdürüyor.

15.11.2015 12:46

ITMA 2015 Fuarı kapsamında 230 kişilik heyetle Milano'ya çıkarma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), organizasyon kapsamında temaslarını sürdürüyor.

4 yılda bir düzenlenen ITMA Fuarı kapsamında Milano'da bulunan BTSO heyeti, Milano Ticaret Odası Başkanvekili Alfredo Zini ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, ITMA Fuar Heyeti Başkanı ve BTSO Meclis Başkanvekili Mesut Okyay ile Heyet Başkan Yardımcısı ve BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni'nin katıldığı toplantıda her iki oda arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, Bursa'dan İtalya'ya ihracat yapan 270 firma bulunduğunu ifade ederek, "Bursa'da İtalya sermayeli 34 firma faaliyet gösteriyor. Bursa başta makine, tekstil ve otomotiv olmak üzere birçok farklı sektörde yalnızca Türkiye'de değil dünyada da söz sahibi bir şehir" dedi.

ITMA Fuarı'na BTSO olarak 230 kişilik bir heyetle geldiklerini hatırlatan İsmail Kuş, "ITMA Fuarı'ndan bir gün önce BTSO olarak COHO Fuarı'nı düzenledik. Fuar kapsamında farklı ülkelerden yabancı heyetleri ağırladık. Yine yurt dışından gelen alım heyetlerini de fuar için Bursa'ya getirdik. Bu ayın sonunda kapalı alanda blok mermerlerin sergilendiği dünyadaki tek fuar olan Blok Mermer Fuarı'nı, 13 Ocak'ta ise Junio Show Fuarı'nı düzenliyoruz. Bu fuarlar kapsamında Milano'daki işadamlarını da misafir etmekten onur duyarız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE DÜNYANIN MERKEZİNDE BİR ÜLKE"

Türkiye'den bazı firmalar ile ticaret yaptıklarını söyleyen Milano Ticaret Odası Başkanvekili Alfredo Zini, "Türkiye'nin önemini biliyoruz. Türkiye yalnızca Avrupa ve Asya'nın ortasında değil, dünyanın merkezinde bir ülke" dedi.

Milano Ticaret Odası'nın 300 bin kayıtlı üyesi bulunduğunu anlatan Zini, üye firmalarının sektörleri ile ilgili teknik bilgi ihtiyacını gidermek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bursa'daki teşvikler ve fırsatlar konusunda üyelerine gerekli bilgilendirmeyi yapacaklarını ifade eden Zini konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Bursa ile işbirliği yapmaya hazırız. Düzenlemiş olduğunuz fuar organizasyonları sayesinde üyelerimize Bursa'yı anlatmamız daha kolay olacaktır. Bu sayede yalnızca tekstilde sektöründe değil diğer sektörlerde de gerçekleştirebileceğimiz işbirliklerinin kapılarını aralayabiliriz."

1851 yılında kurulan ve dünyadaki sayılı tekstil makineleri üreticilerinden birisi olan Marzoli Firması'nı ziyaret eden BTSO heyeti firma yöneticileri ile tekstil makineleri teknolojisinin ulaştığı noktalar ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu teknolojiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bursalı işadamları ayrıca, BTSO organizasyonuyla düzenlenen ikili iş görüşmelerinde İtalyan iş dünyası temsilcileri ile karşılıklı görüşme fırsatı yakaladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Milano Ticaret Odası'ndan Bursa'ya Yakın İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement