Mobilsiad Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Mobilsiad Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin Açıklaması

(MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Kerem Alkin, Maliye Bakanlığı'nın katma değerli servisleri elektronik haberleşme hizmeti olarak görmemesi halinde, özel iletişim vergisinin belki bu alana uygulanmayacağını, böylece vergilerin...

16.03.2013 14:57

Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği

(MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Maliye Bakanlığı'nın katma değerli servisleri elektronik haberleşme hizmeti olarak görmemesi halinde, özel iletişim vergisinin belki bu alana uygulanmayacağını, böylece vergilerin azaltılması konusunda bir fırsat penceresi açılabileceğini belirtti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bünyesinde mobil katma değerli servis sektörünün temsilcilerini barındıran MOBİLSİAD'ın Başkanı Alkin, akıllı cihazların gelişimine bağlı olarak katma değerli servislerin dünyada çok büyük bir hacimsel genişleme yaşadığını, ancak Türkiye'deki sürecin buna ayak uyduramadığını ifade etti.

Bunun en önemli nedenlerinden birinin katma değerli servislere uygulanan yüksek vergi olduğunu savunan Alkin, üretilen katma değerin neredeyse yüzde 80'e yakınının vergiler ve GSM operatörlerine giden pay olduğunu dile getirdi.

Alkin, şunları kaydetti:

"Uygulamada olan vergi yapısıyla üretilen 100 birimlik katma değerin sadece 17,5 birimi teknoloji KOBİ'lerine kalıyor. Bunun katma değerli servis üreten firmalar lehine dönmesi, 65-70 birime çıkması lazım. Aksi halde firmalar üretkenliğini ve motivasyonunu kaybediyor.

Maliye Bakanlığı'nın katma değerli servisleri elektronik haberleşme hizmeti olarak görmemesi halinde, özel iletişim vergisi belki bu alana uygulanmayacak. Dünyada bu şekilde uygulamalar mevcut. Böylece vergilerin azaltılması konusunda bir fırsat penceresi açılabilecek."

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mobilsiad Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement