Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika
Ekonomi

Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Moody\'s\'in Türkiye\'nin Kredi Notunu Artırması

"Kendi düzenlemelerine göre bazı emeklilik fonları finansal kuruluşlar yoğurdu üfleyerek yiyorlar."

17.05.2013 12:18

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin,

"Kendi düzenlemelerine göre bazı emeklilik fonları finansal kuruluşlar yoğurdu üfleyerek yiyorlar. Onların fonlarının yatırım yapması açısından bu not önemli. Bu aslında birazda bir geç kalınmış bir karar" dedi.

Osman Akyüz, Moody's'in Türkiye'nin notunu "Ba1"den "Baa3"e yükselterek

"yatırım yapılabilir" notu vermesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, uluslararası bazı finansal kuruluşların özellikle emeklilik şirketlerinin bir ülkeye yatırım yaparken en az iki tane derecelendirme kuruluşundan yatırım yapılabilir notu beklediğini belirtti.

Akyüz, "Kendi düzenlemelerine göre bazı emeklilik fonları finansal kuruluşlar yoğurdu üfleyerek yiyorlar. Onların fonlarının yatırım yapması açısından bu not önemli. Bu aslında birazda bir geç kalınmış bir karar. S&P'den de bekliyoruz bir not artırımı daha. Belki onlar da kısa zaman sonra bir not artırımı gerçekleştirecekler" diye konuştu.

Merkez Bankasının faiz kararının zamanlamasının da çok isabetli olduğunu ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:

"Not artışı Türkiye'ye fon akışını hızlandıracaktır. Merkez Bankasının kararı sıcak para girişini biraz daha frenleyecektir. Bu not artışı sıcak para değil de soğuk para getirir diye temennimiz var. Yani kalıcı uzun vadeli doğrudan yatırımlara yönelik bir fon girişi temin edersek sıcak para ile onu yer değiştiririz inşallah. Türkiye'de yatırımların finansmanında ciddi bir imkan olacak. İnşallah doğrudan yatırımları da teşvik edecek bu not artışları. Emeklilik fonları da gelirse uzun vadeli düşük maliyetli kaynak bulma açısından Türkiye için hayırlı bir gelişme olacak diye düşünüyorum." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement