Muhasebe Uzmanlığı Sınavındaki 2 Soru Daha İptal Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Muhasebe Uzmanlığı Sınavındaki 2 Soru Daha İptal Edildi

Muhasebe Uzmanlığı Sınavındaki 2 Soru Daha İptal Edildi

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Muhasebe Uzmanlığı Özel Sınavına ilişkin 2 soru daha hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edildiBarış Şimşek- Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Muhasebe...

12.03.2012 09:22

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Muhasebe Uzmanlığı Özel Sınavına ilişkin 2 soru daha hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edildiBarış Şimşek- Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Muhasebe Uzmanlığı Özel Sınavına ilişkin 2 soru daha hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Daha önce 2 soruda daha hata bulunması nedeniyle iptal edilen sorularla birlikte sınavdaki 80 sorudan 4'ü iptal edilmiş oldu. Buna göre, iptal edilen sorular, tüm adaylar lehine doğru kabul edilecek ve yeniden bir değerlendirme yapılacak.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Büro Çalışanları Hak Sendikası (Büro Hak-Sen) tarafından açılan davada, Ankara 13. İdare Mahkemesi, 26 Şubat 2011 tarihinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yapılan Muhasebe Uzmanlığı Özel Sınavı A kitapçığındaki 11 ve 38'inci soruların hatalı olduğu gerekçesiyle iptal ederek tüm adaylar lehine doğru kabul edilmesine ve yeniden bir değerlendirme yapılmasına karar verdi.

İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararına göre, hatalı olduğu tespit edilen 11 ve 38. soruları tüm adayların doğru yaptığı kabul edilerek yeniden bir puan sıralaması yapılacak. Bu değerlendirmeye göre 70 puan barajını aşan tüm adaylar sözlü sınava çağrılacak.

2 bin 173 adayın katıldığı yazılı sınavda 70 puan barajını aşan 221 aday başarılı bulunarak daha önce sözlü sınava çağrılmıştı.

-SENDİKA, 10 SORUDA HATA TESPİT ETTİ-

Karara ilişkin olarak Büro Hak-Sen'den yapılan açıklamada, 26 Şubat 2011 tarihinde yapılan sınavın ardından sendikanın yaptığı inceleme sonucu 10 soruda hata tespit edildiği ve İdareye yaptıkları itirazın üzerine 74. sorunun hatalı bulunarak tüm adaylar lehine doğru kabul edildiği belirtildi.

Ayrıca, sendikanın Adana İl Temsilcisinin yaptığı bireysel itiraz sonucu 76. soru da iptal edilerek tüm adaylar lehine doğru kabul edildi. Büro Hak-Sen'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İdare Mahkemesinin kararıyla iptal edilen 2 soruyla birlikte sınavdaki 80 sorunun 4 tanesi iptal edilmiştir. Böylece soruların yüzde 5'inde hata tespit edilmiştir.

Sınavdaki başarı oranının yüzde 10 gibi son derece düşük bir seviyede kaldığı göz önüne alındığında sınavın güvenliğinden ve adaletinden söz etmek mümkün değildir. Aslında bu sınavın tüm sonuçlarıyla iptal edilerek yeniden bir sınav yapılması gerekiyor.

Kararın uygulanmasıyla ilgili Maliye Bakanlığına gerekli başvuruyu yapacağız. Sınava katılan tüm adayların cevap anahtarlarının kamuoyuna açıklanarak, mahkeme kararına göre oluşacak listenin yeniden ilan edilmesi gerekiyor.

Ayrıca, konuyla ilgili mahkemenin esas kararını bekliyoruz. Bu konudaki hukuk mücadelemizi yargılamanın son aşamasına kadar sürdüreceğiz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Muhasebe Uzmanlığı Sınavındaki 2 Soru Daha İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement