"O Dünyanın Kıyama Kalktığı Efsaneydi" - Son Dakika
Ekonomi

"O Dünyanın Kıyama Kalktığı Efsaneydi"

"O Dünyanın Kıyama Kalktığı Efsaneydi"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan'ın "One minute" çıkışını bu sözlerle değerlendirdi.

06.06.2012 11:50  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'daki Dünya Ekonomik Forumu toplantısı izlenimlerini takipçileriyle twitterda paylaştı. Şimşek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç yıl önce Davos'ta yaptığı "One Minute" çıkışını da "Dünyanın kıyama kalktığı o efsaneye tanıklık etmem şanstı" diye anımsadı.

-DÜNYA KIYAMA KALKTI-

Bakan Şimşek İstanbul'daki Dünya Ekonomik Forumu toplantısıyla ilgili görüş ve izlenimlerini twitterdaki takipçilerine şöyle aktardı:

"Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) Türkiye'de ilk kez düzenlenerek İstanbul'da başlamasını çok manidar ve kıymetli buldum. Başbakanımızın "One minute' diyerek haksızlığa, zulme, adam öldürmeye, ayrımcılığa başkaldırının timsali olduğu Davos üzerinden 3 yıl geçti. O gece oradaydım ve nerdeyse bütün dünyanın kıyama kalktığı o efsanenin tanıklarından biri olmayı bir şans olarak telakki ediyorum. 2009'daki 'One minute' krizinden sonra Başbakanımız Davos'a gitmeyince Dünya Ekonomik Forumu İstanbul'a geldi. Bin 100 kişinin katıldığı forumu açan Sn Başbakanımız "Türkiye bölgesinde güven adası oldu' dedi. Forum'un Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab'ın Türkiye'ye dair ifadeleri anlamalıydı: "Türkiye kendine özgü bir yere sahip. Türkiye batının en doğusu, doğunun da en batısı. Siz Başbakan Erdoğan, bir arabuluculuk görevi yaptınız. Sizinle geçen Ağustos ayında görüştüm, ben gerçekten çok etkilendim. Geçen günlerde Türkiye'nin liderlik konusundaki yerinden bahsettim. OECD'de en hızlı gelişen ülkeler arasında olduğunu söyledim. İlk kez 42 yıllık tarihi boyunca Dünya Ekonomik Forumu bölgesel toplantısını üç farklı bölgeyi ele alarak gerçekleştiriyor.'"

-"BU YIL YÜZDE 4 BÜYÜRÜZ, EURO ORTAK TAHVİLİ ŞART"-

WEF İstanbul'un, en geniş coğrafyayı kapsayan özel zirve olması sebebiyle bir ilk olduğunu kaydeden Maliye Bakanı Şimşek, toplantıya 20 ülkeden en yüksek seviyede 50 hükümet temsilcisinin katıldığını, Platformda İtalya Maliye Bakan Yrd Vittorio Grilli dahil üst düzey yönetici ve hükümet temsilcisiyle görüşmeleri olduğunu, ulusal ve uluslararası basına Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında demeçler verdiğini kaydetti. Şimşek, Türkiye'nin yumuşak iniş sürecini başarıyla yürüttüğünü, bu doğrultuda büyümenin bu yıl yüzde 4 civarında gerçekleşmesini beklediğini ifade ettiğini söyledi. Euro bölgesindeki sorunların çözümü için fikir ürettikleri France 24 TV'nin "Euro Bölgesinde Mali Disiplin ve Büyüme" konulu panele katıldığını da aktaran Şimşek, "Euro bölgesi için ortak tahvilin, sorunu çözme adına kritik önem taşıdığını ifade ettim" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 'O Dünyanın Kıyama Kalktığı Efsaneydi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement