Oecd Genel Sekreteri Gurria'nın Chatham House Konuşması - Son Dakika
Ekonomi

Oecd Genel Sekreteri Gurria'nın Chatham House Konuşması

Oecd Genel Sekreteri Gurria\'nın Chatham House Konuşması

OECD Genel Sekreteri Gurria: "Kararlarımız, anlaşmalarımız, toplantılarımız, her şeyden öte eylemlerimiz rüşvet ve sahtekarlığın yaşama alanını daraltabilir.

03.02.2014 17:51

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, "Kararlarımız, anlaşmalarımız, toplantılarımız, her şeyden öte eylemlerimiz rüşvet ve sahtekarlığın yaşama alanını daraltabilir. Yolsuzluğu yok edebiliriz" dedi.

AB Komisyonu tarafından ilk kez açıklanan "Yolsuzlukla Mücadele Raporu"nun ardından, dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (Chatham House) konuşan Gurria, "Kararlarımız, anlaşmalarımız, toplantılarımız, her şeyden öte eylemlerimiz rüşvet ve sahtekarlığın yaşama alanını daraltabilir. Yolsuzluğu yok edebiliriz. Fakat bunun için daha kolektif bir karşılığa, çok yönlü çabaya ve disiplinler arası bir programa ihtiyacımız var" dedi.

Avrupa Komisyonu Kabine Başkanı  Maria Asenius ise "Avrupa'da yolsuzluktan muaf olduğu söylenebilecek sıfır problemi olan bir ülke yok. Biz bu raporun (Yolsuzlukla Mücadele Raporu) Avrupa'daki ülkeler tarafından bizi geleceğe taşıması sebebiyle pozitif algılanacağını umuyoruz. Farklı üye ülkelerle birlikte çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Bugün Brüksel'de açıklanan "Yolsuzlukla Mücadele Raporu"nda yolsuzluğun Avrupa ekonomilerine yıllık maliyetinin 120 milyar avro seviyesinde olduğu belirtilirken, Avrupa'da yolsuzluğun en yaygın olduğu düşünülen ülkelerin başında Yunanistan ve İtalya'nın geldiği ifade edilmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Oecd Genel Sekreteri Gurria'nın Chatham House Konuşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement