Öğretmen Maaş Alamıyor Sıkıntı Çocuğa Yansıyor - Son Dakika
Ekonomi

Öğretmen Maaş Alamıyor Sıkıntı Çocuğa Yansıyor

Öğretmen Maaş Alamıyor Sıkıntı Çocuğa Yansıyor

Öğretmen Maaş Alamıyor Sıkıntı Çocuğa Yansıyor

05.11.2009 02:35

Öğretmen maaş alamıyor sıkıntı çocuğa yansıyor

Çankaya Belediyesinin içinde bulunduğu mali sıkıntının kreşlerdeki çocukları da olumsuz etkilediği ileri sürüldü.

Çocukların velileri, Çankaya Belediyesine bağlı Belde A.Ş’de çalışan, ancak 6 aydır maaş alamayan öğretmenlerin içinde bulunduğu ruh halinin çocukları olumsuz etkilediğini belirtti.

Mali zorluk içinde olan öğretmenler arasında işe gelmek için yol parası bile bulmakta güçlük çekenlerin olduğunu ifade eden veliler, ayrıca yemek listelerine son dönemde uyulmadığını söyledi.

Veliler endişeli

Veliler, son olarak Maltepe’deki kreşe ‘’doğalgaz alınmadığı’’ için faaliyetlerin soğukta yapıldığını iddia ederek, ‘’domuz gribi tehlikesinden endişe ederlerken şimdi de çocuklarının zatürre olmasından kaygı duyduklarını’’ kaydetti.

Veliler, ‘’Koza Sokak’taki kreş ile Maltepe’deki arasında fiziki koşullar çok farklı. Teşrifat, eğitici materyal, oyuncakların standardı önceki yıllara göre çok düştü. Bizden 300 TL kırtasiye parası alındı ama çocuklar faaliyetleri yapabilmek için yapıştırıcı bile bulamıyor. Bir sürü insan güvenerek buraya çocuklarını yazdırdı. Kışın ortasında bizi perişan ettiler. Ortalama kalitenin altına indiler’’ diye konuştu.

Aşmaya çalışıyoruz

Çankaya Belediyesi yetkilileri, belediyenin para sıkıntısı içinde olduğunu, ancak personelin maaşlarının bir kısmının ödendiğini belirtti.

Çalışanların alacaklarının tamamının ödenmesi için ‘’para sıkıntısını aşmaya çalıştıklarını’’ ifade eden yetkililer, eski Başkan Muzaffer Eryılmaz döneminde personel ihtiyacının özel bir şirket üzerinden giderildiğini, bu nedenle çalışanların daha önceki alacaklarından belediyenin sorumlu olmadığını savundu.

Yetkililer, ‘’Önceki yönetimin bıraktığı kötü mali tabloyu düzeltmeye çalışıyoruz. Biraz sıkıntı var, ancak bu durum kısa zamanda düzelecek’’ dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Öğretmen Maaş Alamıyor Sıkıntı Çocuğa Yansıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement