Ordu'da Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü

Ordu\'da Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü

Ordu'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" düzenlendi.

01.07.2013 17:02

Ordu'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" düzenlendi.

Kayabaşı köyünde çilek üreticisi Selçuk Şahin'e ait serada gerçekleştirilen "Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" programına Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Namık Uzunlar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, daire müdürleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ve çiftçiler katıldı.

"Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" programında bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, "Ordu'ya geleli bir ay oluyor ve bu süre içerisinde şunu gördüm. Ordumuz tarımda ülke bazında, dünya bazında adından söz ettiren bir il. Üretimdeki kalite de çok güzel. Fındık, bal, kivi, kesme çiçek üretimi balık ve şimdi çilek. İnsanın arzu ettiği her şey Ordu'da mevcut" dedi.

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü brifinginde şu talimatı vermiştim" diyen Vali Kenan Çiftçi, "6 aylık süre içerisinde tarım sektörüyle uğraşan balıkçılık, alabalıkçılık gibi hangi sektör aklınıza geliyorsa bunları temsil eden sivil toplum örgütleri ile birlikte Ordumuzun bir haritasını çıkaralım dedim. Hangi ilçemizde ne yetişirse iyi kar ederiz. Hangi ürünü hangi tarlada, hangi alanda yetiştirirsek daha fazla verim elde ederiz. Bir ilçemizden bir vatandaşımız bize geldiğinde biz diyeceğiz ki, senin tarlanda, senin yüksekliğinde, senin ikliminde en güzel şu ürünler yetişir, bu ürünlerinde dünya piyasasındaki fiyatları bunlardır. Hesabını, kitabını kendin yap ve ona göre bir ürün elde et. Şimdi bu un hazırlıkları yapılıyor" şeklinde konuştu.

Ürün çeşitliliğinin önemine değinen Vali Kenan Çiftçi, "Turist sizin çileğinizi tatmak için, yumurtanızı yemek için gelecek. 1989 yılında İngiltere'de bu uygulama yapılıyordu. Burada arkadaşımız, 40 dönüme yakın çilek yetiştirmiş ve 15 kişi istihdam etmiş. Tarlayı daha fazla değerlendiriyor, ürün çeşitliliği getiriyor, insanımıza farklı bakış açıları kazandırıyor. Özel İdaremizde yeniden yapılanma kapsamında çiftçilerimize 500 milyon TL katkı sağlamış. SYDV ve Tarım Bakanlığımızın makine ekipman desteği ve DOKA'nın desteği. Her alanda ciddi bir ivme. Arkadaşlarımızın çaba ve gayretleri ve ortaya çıkaracağımız yol haritası ile birlikte bu ivme daha ileriye gidecektir" diye konuştu.

Vali Kenan Çiftçi, Tarım ürünlerinin aynı zamanda turizme de çok ciddi manada katkısı olduğunun altını çizdi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Türkiyede en fazla kayıtlı çiftçi sayısına sahip ilin Ordu olduğunu söyleyerek, kurum olarak çiftçilere en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çilek üretiminin Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde yaygın olarak üretildiğini belirten Musa Sağlam, "Kayabaşı köyünde önder üretici grubu tarafından kurulan en büyük çilek bahçesinin, diğer çiftçilerimize de örnek olmasını diliyorum. İl müdürlüğü olarak ilimize katma değer sağlayacak, yeni ürünlerin kazandırılmasında her zaman katkılarımız devam edecektir ve her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, çilek üretim serası gezilerek çilek hasadı gerçekleştirildi. Vali Kenan Çiftçi ve protokol üyeleri tarlada çilek topladı.

Kayabaşı köyünde düzenlenen "Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" programı, verilen ikram ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement