'Organize Dürüstlük'le İlham Verdi, 'Uluslararası Rüya Takımı'na Girdi - Son Dakika
Ekonomi

'Organize Dürüstlük'le İlham Verdi, 'Uluslararası Rüya Takımı'na Girdi

\'Organize Dürüstlük\'le İlham Verdi, \'Uluslararası Rüya Takımı\'na Girdi

Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özkan, Yerel Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olan Kemal Kılıçdaroğlu'na Verdiği 'Organize Dürüstlük' Temalı Siyasi Danışmanlıkla, Uluslararası Aristotle Mükemmeliyet Ödülü'nü Kazandı. 'En İlham Verici Kampanya' Ödülü de Alan Özkan, 10 Kişiden Oluşan 'Rüya Takımı'na Girmeye Hak Kazandı.

10.02.2010 01:49

Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Necati Özkan, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği ‘Organize Dürüstlük’ temalı siyasi danışmanlıkla, Uluslararası Aristotle Mükemmeliyet Ödülü’nü kazandı. ‘En ilham verici kampanya’ ödülü de alan Özkan, 10 kişiden oluşan ‘Rüya Takımı’na girmeye hak kazandı.

SİYASAL iletişim uzmanı Necati Özkan, ABD’deki başkanlık seçimlerinden 1 ay sonra yayınlanan “Obama’nın Liderlik Sırları” kitabıyla ABD dışında yayınlanan ilk Obama kitabına imza attı. Çok ses getiren bu kitapla ulusal ve uluslararası medyada yer bulan Necati Özkan aslında Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin 6 yıldır üyeliğini, 3 yıldır da yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

1983’te başladı

1983’ten beri siyasi iletişimin içinde olduğunu vurgulayan Öykü Dialogue/International’ın Başkanı Necati Özkan, “Türkiye’de yapılan her türlü genel, yerel seçim kampanyalarında bağımsız siyasi danışman olarak görev aldım. Herhangi bir siyasi partinin içinde ya da karargâhında olmadım” diyor.

KADER kampanyası

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yüksek Lisans dersleri veren Necati Özkan, Kadın Adayları Destekleme Derneği KADER’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Deniz Baykal’la kadınların siyasete katılması yönünde “Aynı fikirdeyiz” mesajı verdiği kampanyayı da yürüttü. Siyasilerin çok tartıştığı bu kampanyanın ardından ise CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na siyasi danışmanlık yaptı.

Haberim yoktu

Necati Özkan, yurtdışı seyahatindeyken, Aristotle’ın ödül sürecinde işbirliği yaptığı ABD’de yayınlanan siyasal iletişim dergisi “The Campaigns&Elections Politics Magazine” dergisinin genel yayın yönetmeni olan Jordan Lieberman’dan bir e-mail aldı. Lieberman, Özkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu ve KADER kampanyasıyla Aristotle Mükemmeliyet Ödülü’ne aday göstermişti. Yurtdışından döndükten sonra 38 kişilik jürinin değerlendirmesiyle ön elemeyi geçtiğini öğrenen Necati Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu ve KADER kampanyasına ait sunumlarını Uluslararası Aristotle Mükemmeliyet Ödülü ekibine iletti.

200 kişi yarıştı

Özkan, ABD ve Avrupa’daki siyasi danışmanlar arasında prestij ödülü olarak gösterilen Aristotle Mükemmeliyet Ödülü’ne aday gösterilen 200 kişi arasından Kemal Kılıçdaroğlu Kampanyası’nın stratejisi ve sloganı ile ilham veren ödülünü kazandı. KADER kampanyası ile de mükemmeliyet ödülünü aldı. Özkan, Aristotle’ın 2010 ‘Rüya Takımı’na da girdi.

Stratejisi ve sloganı ilham verdi

NECATİ Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının ilham verici seçilmesinde stratejisinin ve sloganının önemli bir faktör olduğunu belirterek, “Organize dürüstlük Türkiye’de çok yankı yaratmıştı. Başlangıçta çok süslü bir laf gibi algılandı ama arkasında çok güçlü bir felsefe ve strateji vardı” diye konuştu. Oradaki stratejinin organize dürüstlük stratejisi olduğunu vurgulayan Özkan, ‘Organize Suç’un karşısına ‘Organize Dürüstlük’ün konulduğuna işaret etti ve “Bu organize dürüstlük kavramı yabancılar tarafından çok ilgi çekici ve ilham verici karşılandı. Kemal Bey de Türkiye’de her ne kadar seçimi kazanamamış olsa da Türkiye’nin geleceği için bir umut haline geldi” ifadesini kullandı.

Obama Merkel ve Karzai’nin danışmanı  ‘Rüya Takımı’nda

AYNI zamanda siyasi kampanyalara tüm dünyada teknoloji ve danışmanlık hizmeti veren Aristotle’ın 10 kişiden oluşan ‘Uluslararası Rüya Takımı’na (International Dream Team) da seçilen Necati Özkan, şunları söyledi: “Rüya Takımı, dünyada seçim kampanyalarında belirgin bir başarı, fark ve etki yaratan kampanyaları yöneten kişilerden oluşuyor. Çok çeşitli kıstaslara göre 36 kişilik seçici kurul tarafından seçilen bir takım. Bu yıl 200’ün üstünde aday varmış. Seçilen ise 10 kişi. ABD’de Demokrat Parti ve Barack Obama’nın, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin, Almanya Başbakanı Merkel’in siyasi danışmanı bu takımda yer alıyor. Afganistan’daki Karzai’nin kampanyasını yürüten Afgan asıllı Amerikalı siyasi danışman da ekipte.”

2010 Rüya Takımı’nda kimler var

Nisan’da Washington’da düzenlenecek törenle ödülünü alacak siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan’ın aralarında bulunduğu Aristotle Rüya Takımı şu isimlerden oluşuyor:

Klaus Schuler, Almanya

Carlos Fara, Arjantin

Carmen Fernandez, Venezuela

Ajmal Ghani, ABD-Afganistan

Steven Joyce, Yeni Zelanda

Mixo Kochakidze, ABD

Necati Özkan, Türkiye

Sami Panah, Afganistan

Kostas Sazmatzaoglou, Yunanistan

Mauricio de Vengochea, ABD

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Organize Dürüstlük'le İlham Verdi, 'Uluslararası Rüya Takımı'na Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement