Orhan Pamuk'un İmzası, Ebay'de Marilyn Monreo'dan Pahalı Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Orhan Pamuk'un İmzası, Ebay'de Marilyn Monreo'dan Pahalı Çıktı

Orhan Pamuk\'un İmzası, Ebay\'de Marilyn Monreo\'dan Pahalı Çıktı

Dünya Çapında 200 Milyon Üyesi Bulunan Ebay.com Adlı Müzayede Sitesinde Nobel Ödüllü Yazarımız Orhan Pamuk'un İmzalı Kitapları Marilyn Moroe, Beatles ve Madonna Gibi Ünlülerin İmzalı Fotoğraflarından Daha Pahalıya Satılıyor.

16.05.2007 01:41

Dünya çapında 200 milyon üyesi bulunan ebay.com adlı müzayede sitesinde Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un imzalı kitapları Marilyn Moroe, Beatles ve Madonna gibi ünlülerin imzalı fotoğraflarından daha pahalıya satılıyor.

2 bin 100 dolara satılan imzalı Beyaz Kale romanı ise dünya futboluna damga vurmuş Pele gibi isimlerin imzalı formalarından da daha değerli.

NOBEL Edebiyat Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un imzalı kitapları dünyada 200 milyon üyeye sahip ebay.com adlı müzayede sitesinde en pahalı ürünler arasına girdi. Son 10 yılın Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan birçok yazarın imzalı kitabının dahi bulunmadığı sitede Pamuk’un, Kar, Yeni Hayat ve Beyaz Kale adlı romanları büyük ilgi gördü. Marilyn Monroe, Brad Pitt, Madonna, Beatles, Britney Spears ve Tom Cruise gibi dünyaca ünlü isimlerin imzalı fotoğraflarından bile daha pahalı olan bu kitaplar bir zamanlar dünya futboluna damga vuran Pele ve Maradona’nın imzalı formalarından da daha değerli sayılıyor. Açık artırma ile satış yapılan sitede Nobel Ödüllü yazarımızın imzalı kitaplarının fiyatları ise 315 dolar ile 2 bin 100 dolara arasında değişiyor.

EN PAHALI İMZA BEYAZ KALE’DE: Yılda 546 milyon adet ürünün satıldığı sitede Pamuk’un imzalı Beyaz Kale adlı romanı 2 bin 100 dolardan satışa çıkarılırken, geçtiğimiz yıl Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen imzalı Kar adlı kitabı da 630 dolardan satılıyor. Pamuk’un Yeni Hayat adlı eski romanı da 945 dolardan açık artırmaya çıkartılıyor. Dünyaca ünlü isimlerin imzalı fotoğrafları ise 5 dolardan başlayıp 300 dolara kadar çıkıyor. Futbol dünyasının efsane isimlerinden Pele ve Maradona’nın imzalı formaları ise 373 dolar ile 749 dolar arasında değişiyor.

EN DEĞERLİ NOBEL’Lİ İMZA: Dünya genelinde 200 milyonun üzerinde üyesi olan ebay.com adlı internet sitesinde son 10 yılın Nobel Edebiyat ödülünü kazanan yazarların bir çoğunun kitapları dahi bulunmuyor. Sitedeki Nobel Ödülü almış yazarların imzalı kitapları arasında Pamuk’tan sonra en pahalı kitap ise Harold Pinter’a ait. 2005 yılında ödüle layık görülen yazarın imzalı kitabı internet sitesinde 525 dolardan satılıyor. 2001 yılında Nobel Edebiyat ödülünü alan İngiliz yazar V.S. Naipaul’in kitabı ise 315 dolardan alıcı buluyor.

Yabancılar, ’Başkan kaçma, para nerde’ diye bağırıyor

HALKA açık yerlerde yayınlanan müzik eserlerinin telif pastası Türkiye’de 600 milyon dolara ulaştı. Barlardan otellere, konser salonlarından mağazalara kadar 800 bin noktadan telif ücreti almaları gerektiğini söyleyen Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa "Besteciler, söz yazarları, aranjörler ve eser sahiplerinin üye olduğu birlikler Türkiye’de ve dünyanın 168 ülkesinde sanatçılarımızın haklarını takip ediyor, telif ücretlerini topluyor ve üyelerine dağıtıyor. Ancak biz hálá yabancıların telif haklarını tam olarak toplayamıyoruz. Yabancılarla yapılan toplantılarda yüzüm kızarıyor. ’Başkan kaçma, bizim paralar nerde’ diyorlar" diye yakındı. Binboğa, başta MESAM olmak üzere birçok birliğin eser hakları için çalışmalar başlattığını belirterek "Halka açık yerlerde yayınlanan müzik eserinin telif hakları ödenmeli. Özellikle oteller, barlar ve eğlence merkezleri emeğe saygı göstermeli" dedi.

100 metrelik mağaza müzik için 400 YTL verecek

BİRLEŞMİŞ Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ali Murad Kızıltaş, telif hakları sorununu çözüme kavuşturmak için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Kızıltaş, "Üye markalar mağazalarda kullanılan müzik ile ilgili telif haklarının eksiksiz ve sorunsuz olarak ödenmesi amacıyla, dört müzik meslek birliğiyle anlaştı. Anlaşmalar gereğince 100 metrekarelik bir mağazada yapılan müzik yayını için firmalar birliklere 400 YTL ödeyecek."

Beatles koleksiyonu  12 bin 999 dolar

DÜNYACA ünlü İngiliz müzik grubu Beatles’ın imzalı ürünleri ise sitenin en pahalı ürünlerini oluşturuyor. İmzalı fotoğraflarının 24 dolardan başladığı sitede ünlü müzik grubunun eski albümleri de 730 dolar ile 2 bin 699 dolar arasında değişiyor. İçinde Beatles grubuna ait imzalı thisört, müzik albümü ve fotoğrafların bulunduğu değerli kolleksiyon ise 12 bin 999 dolardan satılıyor.

En pahalı fotoğraf Prenses Diana’nın

AÇIK artırma sitesinde Prenses Diana’nın eşiyle birlikte çekilmiş imzalı fotoğrafı en pahalı fotoğraf olarak dikkat çekiyor. Prens Charles ile birlikte imzalanmış bu fotoğrafın değeri ise tam 22 bin 999 dolar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Orhan Pamuk'un İmzası, Ebay'de Marilyn Monreo'dan Pahalı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement