ÖTO Başkanı Eriş, nefes kredisinin detaylarını paylaştı - Son Dakika
Ekonomi

ÖTO Başkanı Eriş, nefes kredisinin detaylarını paylaştı

ÖTO Başkanı Eriş, nefes kredisinin detaylarını paylaştı

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Başkanı Rıfat Eriş, nefes kredisiyle ilgili, "Krediye başvurabilmek için üyelerimizin öncelikle odamızdan 'nefes kredisi başvurusu içindir' ibareli oda faaliyet belgesi almaları gerekmektedir.

30.04.2020 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Başkanı Rıfat Eriş, nefes kredisiyle ilgili, "Krediye başvurabilmek için üyelerimizin öncelikle odamızdan 'nefes kredisi başvurusu içindir' ibareli oda faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Üyelerimizden 'vergi-SGK borcu yoktur' yazısı istenmeyecek" dedi.

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Başkanı Rıfat Eriş, nefes kredisinin detayları hakkında bir görüşme yaptı. Eriş, krediye başvurulması için odadan faaliyet belgesinin alınması gerektiğini ifade etti.

ÖTO Başkanı Eriş, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde; 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50 bin TL limitli kredi kullanabilecek, 3 milyon TL ve 25 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler ise azami 100 bin TL kullanabileceklerdir. Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kredinin brüt faiz oranı da yıllık yüzde 7,50 olacaktır. Krediye başvurabilmek için üyelerimizin öncelikle odamızdan 'nefes kredisi başvurusu içindir' ibareli oda faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Dijital ortamdan da temin edilebilen bu belge olmadan yapılan başvurular banka tarafından kabul edilmeyecektir" şeklinde konuştu.

"Üyelerimizden 'vergi-SGK borcu yoktur' yazısı istenmeyecek"

Eriş, "Üyelerimizden 'vergi-SGK borcu yoktur' yazısı istenmeyecek. İmzalanan protokol gereği bankalar KGF'ye ödenecek yüzde 0,03 kefalet başvuru bedeli ve yüzde 0,75'lik komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf talep etmeyeceklerdir. Bahsi geçen başvuru bedeli; 50 bin TL'lik kredi için 600 TL'lik banka masrafı, 100 bin TL'lik kredi için ise 900 TL banka masrafıdır. Salgın sürecinde ticari faaliyetlerin devam edebilmesi için üyelerimize sağlayacak olduğumuz bu imkandan dolayı mutluyuz, tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim" diye ifade etti.

Öte yandan, korona günlerinde eğitimlere devam ettiklerini belirten Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Odamızın 'Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sektörü Dış Ticaret Kapasitesinin Arttırılması URGE Projesi' kapsamında Ege Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Lojistik Anabilim Dalı hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Erhan Zalluhoğlu ile proje yöneticisi Murat Esmeray tarafından 'Tedarik Zinciri Yönetimine Genel Bir Bakış' ve 'Kriz Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi' eğitimi verildi. Online olarak gerçekleştirilen eğitim kapsamında tedarik zinciri yönetiminin temel unsurlarının üzerinde durularak, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin tedarik zinciri yapılarına etkileri ve gelecekte sektörel ve küresel açıdan nasıl bir tedarik zinciri yapısının geçerli olacağı tartışıldı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi ÖTO Başkanı Eriş, nefes kredisinin detaylarını paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi
    09:57 Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ile Edirne Meriç Sulama Tesisinde incelemede bulundu. Sezer ve Ekinci, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üreticilere tesisin hayırlı olmasını dileyen Sezer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Üyüklütatar köyü sınırları içerisinde yer alan ve 78 bin dekar alanı sulayacak tesisin devreye alınmasıyla, 8 köyün tarım arazileri suyla buluşacak.

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:43 TZOB Başkanı Bayraktar: "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek, arasındaki "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı" dedi.


Advertisement