Özürlü Mehteri'ne Sobio'dan Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Özürlü Mehteri'ne Sobio'dan Ödül

Özürlü Mehteri\'ne Sobio\'dan Ödül

Sosyal Bilimler Alanında Fikir Adamı, İdareci ve Entelektüel Yetiştirmeye Yönelik Çalışmalarda Bulunan Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nın (Sobio) 7. Si Fırat Kültür Merkezi'nde Düzenlendi.

06.05.2008 15:51

Sosyal bilimler alanında fikir adamı, idareci ve entelektüel yetiştirmeye yönelik çalışmalarda bulunan Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nın (SOBİO) 7. si Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Türkiye'nin 43 ilinden 708 projenin yarıştığı olimpiyatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu, Mehteran gösterisiyle Sahne Sanatları Kategorisinde Model İnsan ve Model Çalışma ödülünü aldı.

Türk kültürünün önemli parçalarından olan Mehteranı büyük başarıyla sahnelemeleri, özürlülerin hayata bağlanması ve toplumun her kesimine örnek olacak gayretlerinden dolayı İSÖM Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu'na verilen ödülü İBB Özürlüler Müdürü Bekir Köksal, Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü İshak Şahin'in elinden aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü olarak yürüttükleri çalışmalarla özürlü bireylerin toplumsal yaşamın içerisinde daha fazla yer alarak rehabilite edilmelerini ve toplumun özürlüye bakışını değiştirmeyi amaçladıklarını belirten İSÖM Müdürü Bekir Köksal, "Gerekli eğitim verildiğinde bu çocukların da bir şeyleri başarabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Aldığımız bu ödül, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Özürlüler Müdürlüğü olarak bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Özürlü Mehteri'ne Sobio'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement