Pegasus CEO hands over IATA presidency to RwandAir CEO - Son Dakika
Ekonomi

Pegasus CEO hands over IATA presidency to RwandAir CEO

Pegasus CEO hands over IATA presidency to RwandAir CEO

Mehmet T. Nane, the CEO of Pegasus Airlines, has handed over the presidency of the International Air Transport Association (IATA) to Yvonne Manzi Makolo, the CEO of RwandAir. Makolo is the first woman to hold the position and will serve for one year. Nane will continue to serve on the IATA Executive Board for another year. During his tenure, Nane worked towards achieving IATA's goal of net-zero carbon emissions by 2050 and increasing female representation in the industry.

05.06.2023 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını RwandAir CEO'su Yvonne Manzi Makolo'ya devretti.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane; 1 yıllık görev süresini başarıyla tamamlayarak, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını RwandAir CEO'su Yvonne Manzi Makolo'ya devretti. Görevi Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA'nın İstanbul'da gerçekleştirilen 79. Yıllık Genel Kurulu'nda devralan Yvonne Manzi Makolo, IATA'da bu görevi üstlenecek ilk kadın olacak ve 1 yıl boyunca görevini sürdürecek. Mehmet T. Nane ise 1 yıl daha İcra Kurulu'nda yer almaya devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet T. Nane, "Havacılık sektörünün oldukça zorlu bir döneminde, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmek ve IATA'nın ilk Türk başkanı olmak benim için büyük bir gurur ve ayrıcalıklı bir deneyimdi. Başta IATA Genel Müdürü Willie Walsh olmak üzere tüm IATA ekibine en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Şimdi ise bambaşka bir gururu yaşıyorum. Çünkü görevi benden devralan RwandAir CEO'su Yvonne Manzi Makolo, IATA'nın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Kendisine global havacılık sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyecek çalışmalarında sonsuz başarılar diliyorum" dedi.

Doha'da düzenlenen 78. IATA Yıllık Genel Kurulu'nda IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini JetBlue Airways CEO'su Robin Hayes'den devralan Mehmet T. Nane, 1 yıllık görev süresi boyunca IATA'nın 2050'ye kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak ve sektörde kadın temsilini artırmak gibi öncelikli hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve sektörün daha da ileriye taşınması amacıyla çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara ek olarak; Türk havacılık sektörüne olan inancı ve güveniyle, göreve başladığı günden bu yana yaptığı yoğun çalışmalarla, IATA'nın Avrupa ve dünya toplantılarının Türkiye'de yapılmasına katkı sağladı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Pegasus CEO hands over IATA presidency to RwandAir CEO - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement