Protokol, köylülerle incir hasadına katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Protokol, köylülerle incir hasadına katıldı

Protokol, köylülerle incir hasadına katıldı

Dünyanın en kaliteli incirinin üretildiği Aydın'da incir hasadı başladı.

27.08.2021 00:58  Güncelleme: 01:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en kaliteli incirinin üretildiği Aydın'da incir hasadı başladı. Kuraklık dolaysıyla bu yıl üründe rekolte kaybı yaşanırken Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, incir üreticisine manevi destek vermek amacıyla bugün mesaisine incir bahçesinde başladı. Köylülerle birlikte incir hasadı yapan Kaymakam Şahin, her zaman üretenin yanında oldukları mesajını verdi.

Aydın'ın milli meyvesi ve anne sütünden sonra en faydalı gıdalar arasında yer alan incir için ana vatanı Aydın'da hasat sezonu başladı. Aydın'ın dağ köylerinde daha yoğun üretilen incir hasadına katılan köylülerle birlikte bahçeye giden Efeler kaymakamı Cemal Şahin Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Efeler İlçe Tarım Müdürü Mehmet Esen ve ziraat mühendisleri ile birlikte incir hasadına katıldı.

Sabah mesaisine Efeler İlçesi'ne bağlı kırsal Gözpınarı Köyü'nde başlayan Kaymakam Cemal Şahin, Köy Muhtarı Ünal Günay ve çiftçilerden incirin durumu ile ilgili bilgi alıp yaklaşık 650 metre yüksekliğindeki dağlarda incir hasadına katıldı. Şenlik havasında geçen incir hasadına protokol üyeleri ile birlikte köylüler de katıldı.

Köylülerin en büyük sıkıntısı domuzlar ve kuraklık

Kuraklık nedeniyle bu yıl incirde ciddi bir rekolte kaybının olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yaşanan rekolte sıkıntısının artan fiyatlarla telefi edilmesinin beklendiğini kaydetti. Kuraığa çare olmadığını ancak her geçen gün artan domuz popülasyonunun önlenebileceğini kaydeden üreticilerden Cemal Ökten ise yüksek kesimlerdeki arazilerde durumun iyi olduğunu ancak domuz zararlısına karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Protokol, köylülerle incir hasadına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement