Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma Toplantısı

Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma Toplantısı

Rekabet Kurulunca, Türk Eczacıları Birliği ve Türk Eczacıları Birliği İktisadi İşletmesinin rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunma toplantısı yapıldı.

22.11.2016 11:57

Rekabet Kurulunca, Türk Eczacıları Birliği ve Türk Eczacıları Birliği İktisadi İşletmesinin rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Ömer Torlak başkanlığında Rekabet Kurumunda gerçekleştirilen toplantıya haklarında soruşturma yürütülen Türk Eczacıları Birliği ve Türk Eczacıları Birliği İktisadi İşletmesi adına katılım sağlanmadı.

Toplantının açılışında konuşan Torlak, Türk Eczacıları Birliği ve Türk Eczacıları Birliği İktisadi İşletmesi hakkında, Türkiye'de ruhsatlı olmayan, yeterli miktarda üretilmeyen ya da ithalatı yapılmayan ilaçların yurt dışından temin edilmesi alanındaki uygulamaları yoluyla hakim durumun kötüye kullanılarak rekabetin ihlal edilip edilmediğinin tespiti için soruşturma açıldığını anımsattı ve sözü soruşturma heyetine verdi.

Soruşturma heyeti yetkilileri, söz konusu işletmenin yurt dışından ilaç temini pazarında hakim durumda bulunduğunu ancak rakiplerinin faaliyetinin zorlaştırılmasına yönelik uygulamalarının "kötüye kullanma" eylemi şeklinde değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Öte yandan, işletmenin yurt dışı ilaç tedarikçileriyle anlaşmalar yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği sonucuna ulaştıklarını bildiren yetkililer, bu çerçevede işletmeye idari para cezası uygulanması gerektiği kanaatine vardıklarını kaydetti.

Şikayetçi firma sıfatıyla toplantıda söz alan İlaç Dağıtım Merkezi Limited Şirketi Müdürü Burhan İsen de ilaç temini konusunda tekelin olmaması gerektiğini belirterek, "Bu bir ihtiyaçtır. Bir tekelin eline bırakılmaması gerekiyor. Mutlaka rekabete açılması için gereğini sizden rica ediyoruz." dedi.

Şirket Avukatı Başak Başar da şikayet edilen işletme hakkında ceza uygulanmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 7 Aralık'ta açıklayacağı belirtildi. Karar, bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulunda Sözlü Savunma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement