"Roman Kahramanım Yazı Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

"Roman Kahramanım Yazı Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Roman Kahramanım Yazı Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (ETÜ) düzenlenen törenle "Roman Kahramanım Yazı Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

26.11.2013 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (ETÜ) düzenlenen törenle "Roman Kahramanım Yazı Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

TOBB ETÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "21 Aralık Roman Kahramanları Günü" dolayısıyla düzenlenen yarışmada, Tarık Buğra'nın Küçük Ağa romanındaki Salih karakteri için kaleme aldığı "Bir İsimdi Salih" adlı yazısıyla TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu, aynı fakültenin Uluslararası İlişkiler Bölümünde çift ana dal eğitimini sürdüren Zübeyde Öksüz birinci oldu. Öksüz'e ödülü, romancı Nazlı Eray ile Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı, Çevirmen ve Şair, Prof. Dr. Talat Sait Halman'ın da katıldığı törende verildi.

Yarışmada, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanından yola çıkarak "Hayri İrdal'a Geç Kalmış Mektup" başlıklı yazısıyla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Fatih Akbay ikinciliği, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna adlı romanıyla ilgili "Ben Maria Puder" başlıklı yazısıyla Yabancı Diller Bölümü okutmanlarından Emine Ay üçüncülüğü kazandı. Yarışmada, 4 kişi de mansiyona layık bulundu.

TOBB ETÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleriyle Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğünün ortak etkinliği olan "Roman Kahramanım Yazı Yarışması"nda jüri, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eyüp Bacanlı, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Firdevs Canbaz Yumuşak, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bal ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan İnal ile Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü Selma Aslan'dan oluştu.

"21 Aralık Roman Kahramanları Günü"nün, TOBB ETÜ'de dönem tatiline rastlaması nedeniyle sonuçları 1 ay erken açıklanan yarışmayı kazananlara tablet ve kitap seti hediye edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Roman Kahramanım Yazı Yarışması' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement